Пошук

ХРАМ ЇЇ ВЕЛИЧНОСТІ КНИГИ

Працівники бібліотеки академії спільно з науковцями кафедри педагогіки та психології підготували науково-педагогічні читання ”Історія та традиції бібліотеки“. Про роль бібліотеки навчального закладу у формуванні світоглядного, загальнокультурного і професійного рівня фахівця педагогічної справи, про особливості функціонування бібліотеки як структурного підрозділу вищого закладу освіти та специфіку формування й ефективність використання бібліотечного фонду розповіла у вступному слові завідувач бібліотеки академії Юлія Стрельчук.

Активну участь у реалізації програми читань брали студенти ІІІ курсу спеціальності ”Соціальна педагогіка“. Інна Королюк виступила з доповіддю ”Історія бібліотеки Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка“. Науковим повідомленням ”Роль Павла Ярковського у становленні бібліотеки навчального закладу та розвитку бібліографічної  справи в Україні“ Діана Микуляк запросила присутніх до історичного екскурсу в минуле навчального закладу, міста і Волинського краю, в ті часи, коли закладались основи бібліографічного обслуговування навчального процесу, формувалася структура і вироблялись алгоритми сучасної бібліотечної роботи, в якій поєднується і використання стародруків, і сучасних електронних засобів збереження, використання і передачі інформації.

Цікаве історико-соціальне і водночас особистісно-моральне питання ”Взаємовідносини Павла Ярковського із родинами Янушевських і Словацьких“ висвітлила Тетяна Меник, чим дала змогу слухачам поринути в духовну атмосферу Кременця більш як двохсотлітньої давнини і навіть зробити порівняння із науково-освітнім і культурно-мистецьким життям сучасного Кременця. ”Історія та традиції бібліотеки Павла Ярковського“ – тема виступу Іванни Гедзик та Анастасії Ніжник, які аргументовано показали, що кращі традиції освітянського Храму книги не лише зберігаються упродовж століть, а й набувають нових форм, змісту і все яскравіших барв у методах і способах використання вічного дива друкованого слова – Її Величності Книги.

Значну методичну й організаційно-методичну допомогу у проведенні заходу надали завідувач кафедри педагогіки і психології, доцент Л.М.Кравець і завідувач електронної бібліотеки академії Андрій Цеголко.

 
Анонси
Галерея
Етнографічна світлиця
Етнографічна світлицяЕтнографічна світлиця
На даний момент 1255 гостей на сайті