Пошук

НАША ІСТОРІЯ – У КВІТАХ І ФАНТАЗІЇ

Традиційна виставка квітів, яку підготувало студентство нашої академії, цьогоріч відрізнялась як за тематикою, так і за формою оцінювання. Перед юними творцями з різних факультетів було поставлено завдання розкрити тему ”Наша історія – шлях до майбутнього“ з нагоди відзначення 210-ліття заснування Тадеушем Чацьким і Гуго Коллонтаєм Волинської гімназії у Кременці. Організували мистецький вернісаж колектив кафедри біології, екології та методики їх викладання. Журі конкурсу очолював проректор з виховної роботи Микола Сиротюк, а до його складу увійшли кандидат біологічних наук, доцент Ольга Дух, голова студентського парламенту Сергій Колісецький і літературний редактор газети ”Замок“ Ніна Багнюк.

Перше, що кидається у вічі, – це розмаїття дивовижних осінніх квітів, які презентують свою красу, та  поетичні або прозові надписи, що часто беруть на себе змістове навантаження (найбільше – освідчення в любові Україні). Окремі автори навіть ризикнули у звичайному букеті відчути ”Ніжний аромат історії“, маючи на увазі, мабуть, власну історію кохання…

Та було, звичайно, серед робіт багато таких, які привернули до себе увагу й естетичним виглядом, і глибиною змісту, і назвою. Зваживши всі ”за“ і ”проти“, члени журі прийшли до одностайного висновку, що визначати переможців необхідно не по місцях, а по чотирьох номінаціях.

У номінації ”За вираження тематики виставки“ кращими визнані: робота ”На“, в якій поєднано етапи історії України з віхами розвитку нашого навчального закладу від 1805 до 2015 року (31-Р); викладене із троянд ”Серце Чацького“ (11-Б) і розкрита квітуча ”Книга“, що символізує зв’язок між знаменитою Волинською гімназією і Кременецькою гуманітарно-педагогічною академією ім. Тараса Шевченка.

Номінація ”За працю і фантазію“ принесла перемогу роботам студентів мистецьких спеціальностей ”Лісом осінь походила“ (51-Р) та ”Грає кобза на сонячних струнах“ (12-Мс). Ці роботи вирізняють максимум вкладеної праці, фантазії та використання різноманітних природних матеріалів.

Неповторними у номінації ”За патріотизм“ було названо композиції ”Національні символи“ п’ятикурсників спеціальності ”Музичне виховання“, які сконструювали з квітів Національний Прапор і Герб України, та ”Героям АТО“ студентів 22-Ф групи, котрі єдині з учасників торкнулися квітами до цієї актуальної і болючої теми українського сьогодення.

А робота першокурсників 11-М групи здобула першість в особливій номінації ”За оригінальність“. Красномовна назва ”Дамо земну кулю дітям“ розкрита за допомогою найпростіших елементів: зліплених з пластиліну дитячих рук, які тримають повітряну кулю, жовто-блакитних паперових метеликів і мінімальної кількості ромашок. Саме в цій композиції юні фантазери втілили найзаповітнішу мрію: українські діти принесуть мир всій нашій квітучій планеті. І хай це буде найяскравішою сторінкою у майбутній історії людства.

 
Анонси
Галерея
48
4848
На даний момент 678 гостей на сайті