Пошук

У СЕКТОРІ СПІВПРАЦІ – БІЗНЕС ТА ОСВІТА

На базі Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка відбувся Міжнародний семінар ”Компетенції для сучасної економіки Європи“, підготовлений Комітетом міської економіки Національної економічної палати у Варшаві в рамках співпраці між польським і українським секторами освіти і бізнесу польсько-українського клубу бізнесу та польсько-українського об’єднання освіти. Безпосереднє керівництво семінаром здійснював голова Комітету міської економіки Зенон Кічка. До академії прибула науково-економічна місія з Республіки Польща, до якої увійшли представники 9 вищих закладів освіти Варшави, Познані, Щеціна, Бидгоща, Торуня, Вроцлава, Ополя і Хожува, що спеціалізуються на питаннях економіки, бізнесу, фінансів і банківської справи.

Перед учасниками семінару – викладачами та студентами академії, Кременецького лісотехнічного коледжу, Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського, вчителями та учнями випускних класів загальноосвітніх шкіл м.Кременця – виступили польські фахівці: проректор Вищої школи банківської справи у Вроцлаві Даріуш Вуйцик, директор нових бізнесових проектів Центру розвитку вищих шкіл у Познані Юстина Лепка, старший спеціаліст відділу співпраці із зарубіжжям Вищої школи банківської справи у Познані Моніка Томашевська-Фатіга, координатор з продажу фінансового відділу Вищої школи банківської справи в Торуні Кшиштоф Навроцький і керівник місії, модератор семінару Зенон Кічка.

Учасники семінару отримали повноцінну інформацію про університети WCB (вищі школи банківської справи) – найбільшої у Польщі групи вищих навчальних закладів у сфері бізнес-освіти. Головна особливість цієї групи: співпраця з представниками ринку праці забезпечила відповідність напрямів підготовки і спеціальностей актуальним потребам ринку, а тому отриманий випускником диплом полегшує отримання бажаного місця роботи. Університети WCB не лише пропонують широкий вибір спеціальностей, а й за рахунок оптимальної організації навчального процесу дозволяють студентам поєднувати навчання з роботою. Специфіка навчального процесу полягає в тому, що навчальні програми пристосовані до вимог працедавців, завдяки чому все, чого навчається студент, придатне для використання у професійній практичній діяльності, а практична форма занять на всіх ступенях навчання сприяє активному та ґрунтовному засвоєнню знань і стимулює креативний підхід до виконання навчальних і практичних завдань.

Університети WCB мають ліцензії на підготовку бакалаврів і магістрів 430 спеціальностей 75 напрямів підготовки та 317 напрямів післядипломної освіти. Вони здійснюють партнерські зв’язки зі 120 вищими закладами освіти Європи і США. Їх реальна ”група підтримки“ – 250 тисяч студентів  і випускників. Навчальні заняття зі студентами ведуть більше 2300 висококваліфікованих викладачів-практиків. Для студентів старших курсів пропонуються більше 3300 можливостей у різних видах навчальної практики, реалізації якої сприяють понад 5700 бізнес-партнерів.

Серед напрямів підготовки і спеціальностей – традиційні педагогіка, психологія,політологія, право, іноземні мови, інформатика, фінанси та бухгалтерський облік, економіка і, окрім них, – новітні напрями та спеціальності: інженерія управління, психологія в бізнесі, право в бізнесі, логістика, внутрішня безпека, туризм і рекреація, особистісний розвиток, екологія та енергія тощо. Працедавці оцінили співробітництво з університетами WCB в 4,53 бала за 5-бальною шкалою, а згідно зі звітом Міністерства науки і освіти Польщі всі університети WCB перебувають у першій десятці рейтингу недержавних ВНЗ за показником привабливості для абітурієнтів. Дипломи цих університетів визнаються в усіх країнах Європейського Союзу, США і Канаді.

Представники польської науково-економічної місії – учасники семінару ”Компетенції для сучасної економіки Європи“ – зустрілися з ректором академії, професором Афанасієм Ломаковичем, членами ректорату та самоврядних структур. Відбулася предметна розмова про можливості співпраці академії та польських ВНЗ, зокрема університетів WCB.

 
Анонси
Галерея
28
2828
На даний момент 514 гостей на сайті