Пошук

”АНДРІЮ, АНДРІЮ, КОНОПЕЛЬКИ СІЮ…“

3 давніх-давен славилася Україна таким звичаєм, як ворожіння у ніч на Андрія. Ця давня традиція – прекрасний витвір людської фантазії, призабутий сьогодні. Щоб повернути йому життя, щоб ожила одна зі сторінок молодості наших матерів і бабусь, зібралися студенти 22-Дк групи педагогічного коледжу разом зі своїм куратором Оленою Тригубою для традиційного передріздвяного святкування Андріївських вечорниць зі всіма їх атрибутами та персонажами.


Під час театралізованого дійства присутнім запропонували поринути у світ давніх національних традицій: тут лунали розповіді про святкування Андрія у минулому столітті, звучали українські народні пісні та жарти, було чути дзвінкий сміх. Не обійшлося, звичайно, без ворожіння і гостинного частування смачними варениками з капустою та картоплею, пампушками з часничком, духмяними пирогами з вишнями та маком, а також яблуками й горіхами. На славу постаралися юні господиньки – мали чим пригощати і хлопців, і гостей, і глядачів!

Відмінно справились зі своїми обов’язками Яна Ткачук (ведуча свята) й Олена Сметюх (Господиня оселі). Майстерно виконували ролі Марія Гац – Кайдашиха, Інна Вознюк – Проня, Антоніна Дідик – Циганка, Марія Позіховська – Дочка, Назар Січкун – Парубок. Яскраво показали себе у масових сценах Ольга Марковець, Вікторія Голуб, Наталія Колодій, Ірина Бондар, Олена Антонович (Дівчата), а також запрошені Хлопці – студенти 11-ТОк групи Назар Якубович, Сергій Наконечний, Олександр Тук і Тарас Кобець.

Над сценарієм Андріївських вечорниць працювала Юлія Томчук. На завершення гулянь Хлопці подякували Господині за теплу хату, молодим Дівчатам – за стіл багатий і побажали усім гарних наступних свят. А ще вони запевнили:

Все це просто не проходить:

В серці струночка бринить.

Про чудові вечорниці

В серці спомин буде жить!

 
Анонси
Галерея
21
2121
На даний момент 445 гостей на сайті