Пошук
Головне меню

НАУКОМЕТРИЧНА БАЗА – НАША!

Тільки незначна частина вищих закладів освіти має власні періодичні наукові видання, занасені до Міжнародної наукометричної бази даних. Таке високе визнання отримав науковий часопис «Кременецькі компаративні студії» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка: збірник проіндексовано в міжнародній наукометричній базі «Іndeх Сореrпісus Іnternational» (Республіка Польща) за галузями знань ”Літературознавство“ та ”Лінгвістика“. Відразу ж наголосимо, що видання ”Студій…“ зініціювали, організували і здійснюють науковці кафедри англійської філології нашого навчального закладу.

«Індекс Коперніка» є міжнародною науковою базою, котра займається підтримкою та розвитком наукової думки, а також сприяє співпраці між різними міжнародними журналами. Завдяки цій базі науковці з цілого світу та різних галузей науки мають можливість репрезентувати свої наукові ідеї. Система, яка впроваджена у базі, робить можливими архівацію та багатовимірний аналіз доробку науковців, а також забезпечує доступ до зовнішніх баз даних, а це - додатковий інструмент для наукового співробітництва.

База наукових видань Іndeх Сореrпісus Іnternational Journals налічує близько 22 000 періодичних збірників наукових праць з цілого світу. Перед реєстрацією у базі наукові видання проходять сувору багатовимірну параметризацію, засвідчують свою високу якість і значущість у науковому світі.

За підсумками минулого року процедуру індексації в «Іпсіех Сорегпісиз Іпіегпаїіопаї» пройшли 3400 наукових часописів, серед яких лише 5 українських журналів з літературознавства - «Наукові записки ХНПУ імені Г.С. Сковороди «Літературознавство», «Кременецькі компаративні студії», «Актуальні питання суспільних наук та історії медицини», «Наукові праці Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: Філологічні науки», «Вісник Маріупольского державного університету. Серія: Філологія».

Нагадаємо, що минулого року «Кременецькі компаративні студії» було зареєстровано в Сеntrе Іnternacional de l’ISSN (Франція), міжнародних наукометричних базах «Research Bible» (відкрита пошукова база даних, створена зусиллями науковців Японії) та «СіtеFасtоr» (США), «InfoВАSЕ ІNDЕХ» (Індія).

Редколегія часопису «Кременецькі компаративні студії» й надалі активно працюватиме над розширенням наукової впливовості видання та остаточним переходом на міжнародні стандарти рецензування та публікації наукових статей. Запорука успіху – високий професіоналізм, творчий науковий ентузіазм і вірність демократичним, але суворо регламентованим принципам науково-аналітичної роботи, що характерне редакційному колективу ”Студій…“. Редколегія часопису – це потужна високоінтелектуальна команда науковців, яка зуміла за короткий період здійснити академічний прорив від публікацій кафедрального збірника наукових праць до серйозного професійного редагування наукового часопису, визнаного авторами багатьох країн світу і внесеного до міжнародного реєстру престижних наукових видань.

Такого успіху досягли і його розвивають кандидати філологічних наук, доценти Денис Чик (головний редактор), Олена Пасічник (заступник головного редактора), Наталія Воронцова (завідувач кафедри англійської філології), доценти кафедри Тетяна Семегин і Ольга Чик, старший викладач кафедри Олена Сафіюк, доктор гуманітарних наук Аліна Шульган, асистент кафедри англійської філології Ольга Цьмух, працівник мультимедійного центру вивчення англійської мови Олександр Шайковський.

 
Анонси
Галерея
64
6464
На даний момент 823 гостей на сайті