Пошук

В НИХ НЕ БУЛО ЗЕРНА НЕПРАВДИ ЗА СОБОЮ…

Щоб віддати належну шану мужнім учасникам Революції Гідності і на виконання Указу Президента України "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" від 11 лютого 2015 року у День Героїв Небесної Сотні викладацький і студентський колективи Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка та педагогічного коледжу провели першу пару у формі тематичних лекцій.

Лекції підготували і провели доктор історичних наук, доцент Ірина Скакальська і кандидати історичних наук, доценти Володимир Собчук і Олександр Соловей, кандидати історичних наук Галина Сеньківська і Валентин Мазурок. Перед студентською аудиторією виступили гості заходу: настоятель Храму Преображення Господнього Володимир Буграк розповів про своє перебування на Майдані, про нинішню непросту волонтерську діяльність на передовій; науковий працівник Кременецького краєзнавчого музею Тетяна Тернова – про життя і вшанування пам’яті нашого земляка, Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса, який віддав своє життя,  захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього України. Цікавою була розмова із безпосередньою активісткою Майдану, а нині волонтером, третьокурсницею спеціальності ”Фізичне виховання“ нашої академії Наталею Дячук, яка залишилася живою лише тому, що внаслідок сильних опіків від газової гранати змушена була поїхати додому саме напередодні найжахливіших подій.

Не втихає біль утрат, які понесли рідні загиблих Героїв Небесної Сотні. Ніхто не в силах змиритися з тим, що відбувається сьогодні на Сході України, і неможливо уявити, що несе нашому народові день завтрашній. Проте в ім’я тих, хто більше ніколи не повернеться до рідної домівки, ми маємо пам’ятати, що вони віддали своє життя за нас, наших дітей. І кожен рік вшановувати їх, як справжніх Героїв рідної землі.

 
Анонси
Галерея
Студентська конференція
Студентська конференціяСтудентська конференція
На даний момент 1254 гостей на сайті