Пошук

ДО ЗОЛОТОЇ ЕЛІТИ КРАЮ

Щедрим на приємні сюрпризи став цей рік для старшого викладача кафедри методики викладання мистецьких дисциплін Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, заслуженого художника України Євгена Удіна. Його ім’я увійшло до довідково-бібліографічного видання «Почесні імена України – еліта держави» (автор-упорядник Я. Білейчук), що побачило світ у київському видавництві ”Логос Україна“. Книга презентує особистостей, які почали свій шлях становлення та здобутків, розраховуючи тільки на власні сили і розумом, спрагою до життя, досягли вражаючих результатів та заслужили загальнонародної поваги. Як пише у вступному слові громадський діяч і меценат, професор Богдан Гаврилишин, ”видання книги, присвяченої успіхам українців – це ще один крок до об’єднання та усвідомлення приналежності кожного з нас до великої української нації. Історію успіхів на всіх етапах історії творили люди, сповнені високих моральних якостей, незламні духом, сповнені любов’ю до України і готовністю захищати Українську землю, пов’язуючи різні покоління в один безперервний ланцюг динамічного Українського народу."

І ще одна приємна новина порадувала нашого колегу і творчого наставника молоді: він став лауреатом конкурсу ”Людина року“ на Тернопільщині, який започаткували спортивно-мистецький і духовний центр ”Моя Україна“ та редакція всеукраїнської незалежної громадсько-політичної газети ”Вільне життя“ в 2001 році. Матеріали про лауреатів конкурсу будуть вміщені у книзі ”Золота еліта Тернопілля“ (упорядник В.Пласконіс“), яку щорічно презентує тернопільське видавництво ”Терно-граф“.

Багатогранний талановитий митець Євген Удін працює у друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці й екслібрисі. На колоритних і добрих образах казкових персонажів митця виросло кілька поколінь дорослих і молоді.

 
Анонси
Галерея
7
77
На даний момент 432 гостей на сайті