Пошук

 


 


НАВЧАННЯ ЯК СТИМУЛ ДО ПОДАЛЬШИХ ДІЙ

У Кременці пройшов тренінг під назвою «Проектний менеджмент: інструменти моделювання та розробка успішних проектів НУО», організатором якого виступила  громадська організація «Кременецька екологічна ліга» в ході реалізації грантового проекту «Перлини минулого – намисто майбутнього» програми Європейського союзу «CHOICE: Культурна спадщина: можливості підвищення громадської активності» від Асоціації агентств місцевої демократії (АLDА).

Метою проведення тренінгу було навчити членів ГО «Кременецька екологічна ліга» розробляти пілотні проекти для подальшої участі у грантових програмах.

Даний захід розпочала зі знайомства тренер Юлія Голоднікова. Учасниками тренінгу стали 25 «агентів змін», які представляли ГО «Кременецька екологічна ліга», Національний парк «Кременецькі гори», Кременецький ботанічний сад, Кременецька бібліотека ім. Юліуша Словацького, Кременецький музей ім. Юліуша Словацького, Кременецький ДІАЗ, Кременецька музична школа, Кременецький краєзнавчий музей, Бродівський краєзнавчий музей, Кременецька гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, Кременецький лісотехнічний коледж, Кременецьке медичне училище імені Арсена Річинського, Кременецька міська рада, ГО «Княгиня», ГО «Молодіжний рух «За майбутнє», ГО «Фонд розвитку та інтеграцій», ГО «Товариство батьків дітей-інвалідів та їх друзі» – «Зоря надії», ГО «Волинська школа лицарів», Студентське наукове товариство КОГПА ім. Тараса Шевченка.

Під час навчання ми розглядали, як писати грантові проекти, заповнювати аплікаційну форму, розраховувати бюджет проекту. Окрім того ми визначали мету, місію, ідею, цільові аудиторії, ризики, результати та план реалізації проектів.

Працюючи та уважно слухаючи тренера, ми отримав досвід пошуку грантових проектів на сайтах: Громадський простір, Ресурсний центр «Гурт», Фонд розвитку ЗМІ, Культура і креативність, Креативна Європа. Також розглянули сайт під назвою «Спільнокошт», що дає змогу зібрати кошти для реалізації цікавих проектів. До збору коштів може долучитися будь-хто і стати меценатом – це і є особливістю сайту.

Під час роботи ми мали можливість пообідати та провести паузу «кава-брейк».

На завершення тренінгу тренер побажала всім учасникам творчого натхнення для написання проектів та вдалих стартів на розробку та реалізацію кожного проекту, над яким будуть працювати кременчани.

Щиро дякуємо Громадській організації «Кременецька екологічна ліга» та її голові Оксані Тимошенко за такий чудовий захід, який сповнює енергією, знаннями та надією на отримання гранту кожного, хто до нього долучився.


ДЕНЬ СТУДЕНТА – ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

У Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії ім. Тараса Шевченка відбулося нагородження студентів Грамотами Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

За активну життєву позицію, особисте самовизначення і самореалізацію, творчий пошук, зміцнення профспілкового руху, вдосконалення внутрішньоспілкової роботи та з нагоди Міжнародного дня студента Грамотою Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України за підписом її голови Людмили Мокей нагороджено магістранта, студента 71-ТО групи педагогічного факультету, голову Студентського наукового товариства, голову громадської організації «Молодіжний рух «За майбутнє»»  Сергія Колісецького та студентку 12-Мс групи гуманітарного факультету, заступника голови первинної профспілкової організації студентів КОГПА ім. Тараса Шевченка Софію Горобець.

Голова Первинної профспілкової організації студентів КОГПА ім. Тараса Шевченка Андрій Заблоцький вручив нагороди і побажав студентам творчих злетів та успіхів у подальших звершеннях. Окрім Грамот, студенти також отримали грошові премії від Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

За досягнуті успіхи у навчанні, активну участь у громадському житті та з нагоди Дня студента ректорат академії відзначив грошовими преміями кращих студентів: Павла Яловського (61-М), Оксану Ковальчук (22-ДПКс), Андрія Маріуку (31-Ф) та Ірину Лабінську (42-Дк).


БУТИ ЖІНКОЮ – БУТИ КРАСИВОЮ…

Співачка Лоліта Мілявська стверджує: «Краса не вимагає жертв. Краса вимагає уваги». Цього гасла вже протягом кількох років поспіль дотримується Кременецька гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, організовуючи щорічний конкурс «Міс Академії» для молодих і талановитих красунь-студенток. Тому районний Будинок культури знову став місцем проведення цього феєричного шоу, в якому за першість змагалися вісім неперевершених представниць слабкої, але чарівної половини людства, які прикрашають собою світ і зокрема наш ВНЗ.

Продемонструвати свою вроду й обдарованість, позмагатися за право стати справжньою королевою вечора – бути кращою серед кращих – проявили ініціативу активні, талановиті, граціозні, яскраві, унікальні Олена Драган (11-Мк), Валентина Жомирук (11-Ф), Аліна Демчук (11-А), Марія Посух (12-Мс), Ольга Гуменюк (21-М), Вікторія Білан (21-Р), Наталія Фурсик (41-А), Марина Крупенко (41-Б).

Склад журі представляли Василь Трифонюк – голова журі, голова первинної профспілкової організації працівників КОГПА ім. Тараса Шевченка; Аліна Твердохліб – директор Кременецького районного Будинку культури; Андрій Гулійчук – «І Віце-Містер 2014 року», випускник КОГПІ ім. Тараса Шевченка; Іван Білосевич – викладач кафедри теорії та методики технологічної освіти та інформатики; Андрій Медецький – викладач кафедри методики викладання мистецьких дисциплін, член Національної спілки хореографів України; Сергій Шегера – асистент кафедри гри на музичних інструментах та вокально-хорових дисциплін.

Стартовим конкурсом стало «Дефіле у діловому стилі», де дівчата у діловому одязі мали змогу познайомитись зі всіма присутніми у залі та продемонструвати свої вміння триматися на сцені.

Біографічні цікавинки з життя наших конкурсанток розкрив другий конкурс – «Представлення». Кожна з них розповідала про себе таким чином, як їй дозволяла фантазія та вміння: хтось читав вірші, прозу; одні презентували відео, інші – театральні постановки, музичні номери. Учасниці залучали до своїх представлень і друзів, і знайомих, щоб  передати тонкощі своєї індивідуальності. Всі зуміли коротко повідати глядачам про свої щоденні турботи й особливі життєві стежинки.

Конкурсну програму продовжило «Дефіле у вишиванках», де дівчата, як справжні українки з Батьківщиною в серці, демонстрували красу національного вбрання. Яскраві кольорові сукні, сорочки, спідниці, стрічки, квіти, бісер, прикраси, віночки – весь цей декор став обрамленням краси та витонченості учасниць. Сюди ж приєднались мужні хлопці, що допомагали дівчатам демонструвати всю національну красу гармонійного українського орнаменту під ритми мажорних мелодій.

«В кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити», – відзначав давньогрецький філософ Сократ. У четвертому конкурсі «Мій талант», кожна з красунь мала можливість яскраво «осяяти» та «засліпити» зал однією із граней своїх здібностей, показати свій особливий дар і довести те, що він вартий уваги, поваги та гідної оцінки. Які ж талановиті наші дівчата! Вони співачки і танцівниці, поети і коміки, актриси і кулінари. Тут видно, що краса – це гармонійне поєднання зовнішнього і внутрішнього багатства особистості.

Атмосфера літа запанувала в залі, коли розпочався конкурс «Дефіле в купальниках». Конкурсантки красувались яскравим пляжним вбранням і затримували погляди усіх присутніх.

Завершальним стало «Дефіле у вечірньому» – оздоба святкової вечірньої імпрези. Дівчата зуміли вразити кожну пару очей, що застигла в очікуванні дивовижної кульмінації.

Варто сказати, що в кожному конкурсі учасниці проявили себе надзвичайно яскраво і дуже талановито. Зал був переповнений оваціями і посмішками глядачів, які з неймовірною цікавістю спостерігали за чудовим шоу, що відбувалося на сцені.

За рішенням конкурсного журі, Олена Драган (11-Мк) отримала звання «Міс Чарівність», Валентина Жомирук (11-Ф) – «Міс Посмішка», Аліна Демчук (11-А) – «Міс Ніжність», Наталія Фурсик (41-А) – «Міс Елегантність», Вікторія Білан (21-Р) – «Міс Артистичність». Та трійкою учасниць, що найбільше зачарували журі та зал, стали Ольга Гуменюк (21-М), відзначена титулом «ІІ Віце-міс Академії», Марія Посух (12-Мс) – «І Віце-міс Академії» (вона полонила працівників студентського банку і в номінації «Міс ПриватБанк»). І абсолютною переможницею конкурсу стала Марина Крупенко (41-Б), котра своїми акторськими здібностями, креативом, магічним талантом і вродою зуміла полонити як присутніх, що віддали їй свої голоси, так і журі. Тому Марина отримала одразу ж два найвищі титули «Міс Глядацьких симпатій» та «Міс Академії 2016».

Впродовж вечора свої творчі дарунки та щиру підтримку чарівним конкурсанткам дарували вокально-інструментальний музичний гурт «Королівський міст», молоді зірки, що почали крокувати пісенним шляхом, – студент  нашого навчального закладу В’ячеслав Семенюк (11-Мк) та учениця Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Наталія Дзяд, а також танцювальний колектив «Орієнталь».

Ініціаторами й організаторами конкурсу «Міс Академії 2016» виступили первинна профспілкова організація студентів (голова Андрій Заблоцький) і громадська організація «Молодіжний рух «За майбутнє» (голова Сергій Колісецький) за активного сприяння Студентського наукового товариства і ректорату КОГПА ім. Тараса Шевченка, Кременецької районної державної адміністрації, Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, газети «Замок» КОГПА ім. Тараса Шевченка, районної газети «Діалог», незалежної громадсько-політичної газети Тернопілля «Вільне життя», магазину жіночого одягу «Молодіжний GARDEROB», магазину цифрової техніки «DiMARK», магазину побутової та цифрової техніки «Дім техніки», українського банку «ПриватБанк», маркету побутової хімії та косметики «Plus», магазину квітів «Ікебана від Оксани», молодіжного кафе «Bravo», студії розваг «Смайлик», мережевої спільноти «Типовий Кременець» соцмережі «VKontakte», диско-клубу «ART HALL DEL KASTA», салонів краси «Крем», «Стиль» (підготовка зачісок учасниць конкурсу), «Vita» та студії краси «Bellissimo» (професійний макіяж для наших красунь).

До безпосереднього проведення шоу доклали максимум часу, творчих зусиль і любові хореограф-постановник Євген Найчук, незмінний ведучий програми Ігор Ленчук, заступник голови ППО студентів КОГПА ім. Тараса Шевченка, студентка 12-Мс групи Софія Горобець, звукорежисер Роман Харамбура, світлооператори Сергій Русаков та Михайло Соляр, відеооператор Віталій Чумакевич, фотооператор Марія Іващук, комп’ютерний редактор Олександр Ковень.

Вечір, наповнений шаленими емоціями та драйвом, подарував кожному присутньому у залі незабутні відчуття та море позитиву. Тепер у житті дівчат з’явиться ще одна цікава сторінка. Ми раді, що у нашому закладі навчаються студентки, здатні гідно представити прекрасну половину людства. Бо, як влучно зауважив фінський письменник і журналіст М.Ларні, «бути людиною – це багато, але бути жінкою – ще більше».

 


З ТУРБОТОЮ ПРО КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУ

У процесі реалізації  ґрантового проекту «Перлини минулого – намисто майбутнього» в рамках програми «CHOICE – Культурна спадщина: можливості підвищення громадської активності» від Асоціації агентств місцевої демократії (АЛДА) громадською організацією  «Кременецька екологічна ліга»  було проведено конкурс на кращу соціальну рекламу під загально темою «Відродження історії та культури мого міста». Він організований з метою:акцентування уваги громадськості, держави та підприємницьких структур до проблеми збереження та відновлення пам’яток історико-культурної  та природної спадщини міста Кременецця та відбору кращих робіт для їх використання при проведенні інформаційно-просвітницьких кампаній естетичного виховання природоохоронного спрямування. Конкурс проводився у номінаціях «Соціальна зовнішня реклама» та «Соціальна відеореклама».


Протягом  трьох місяців  (серпень − жовтень)  учасники надсилали свої роботи. Дуже приємно, що за результатами  конкурсу, в якому змагалися 14 авторів, роботи представників нашої академії Олени Тригуби та Сергія Колісецького посіли ІІІ місце у номінації «Соціальна відеореклама».

У приміщенні Кременецької центральної бібліотеки ім. Юліуша Словацького було проведено виставку конкурсних робіт та відзначено переможців. Всі конкурсанти нагороджені  Грамотами за участь у конкурсі, автори  найкращих робіт отримали грошові  винагороди. Їх роботи будуть використані при розробці соціальної  реклами та виготовленні продукції соціального спрямування.


Проведення  конкурсів такого формату сприятиме розвитку сфери соціальної творчості, морального і громадянського виховання та популяризації інноваційної моделі поведінки екологічно дружнього споживання, а також допоможе  привернути  увагу  громадськості до проблеми збереження й відновлення пам’яток історико-культурної  та природної спадщини.

 


НАУКОВИЙ РЕЛАКС

 

Початок осені розпочався в академії науковим відпочинком. Кілька гарних осінніх вечорів Студентське наукове товариство розпочало показом наукових фільмів в дворику гуртожитку №2.

Першим із фільмів був «Заліковий викладач. Частина І». У фільмі розповідається про  проблемний 10-Б клас. І ось у школу прийшов новий вчитель – в минулому злочинець. На початку йому було важко працювати, але завдяки використанню незвичайних методів він знаходить спільну мову з учнями! Педагогу вдається заволодіти довірою школярів і продемонструвати, що навіть найгірший клас може стати успішним. Щоб досягти успіху, він використав індивідуальний підхід до кожного учня, він став їх найкращим другом та порадником.


Продовженням наукового релаксу став фільм «Заліковий викладач. Частина 2». Школа, в якій в минулому злочинець навчав учнів, стає вплутаною в боротьбу шкіл, і тепер, щоб його школа отримала особливий статус, він має поїхати з класом в Таїланд і подружитися з однією з їхніх шкіл. Здавалося б, з’їздити з підлітками на відпочинок дуже просто і легко, але головний герой фільму Зекі влаштовує ряд непередбачуваних та шалених пригод. Головний герой зі своїми підопічними постійно потрапляє в різноманітні безглузді, деколи смішні ситуації. Пройшовши багато перешкод та побудувавши школу для дітей в Таїланді, Зекі все-таки виборює перемогу для свого класу та своєї школи.

Фільми досить цікаві і можуть багато навчити молоде студентське покоління, яке згодом піде у школу навчати дітей.

Студентське наукове товариство радить усім долучитися до наукового релаксу. Позитивні емоції, гарячий чай, нові враження та цікава методика викладання гарантовані!

 


ШЛЯХ ДО ПРОДУКТИВНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ

«Екскурс у природу, або Кожній людині – по дереву!» – таким девізом була відкрита виховна година для студентів 11-ТОк групи педагогічного коледжу, проведена Студентським науковим товариством за підтримки Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, а саме екскурсовода Дарії Бондар.

При вході в Кременецький ботанічний сад розпочалася екскурсія із ознайомлення студентів із рослинним та тваринним світом. Екскурсовод розповіла, що ботанічний сад створено з метою збереження, вивчення, акліматизації, розмноження в спеціально створених умовах та ефективного господарського використання рідкісних і типових видів місцевої і світової флори шляхом створення, поповнення та збереження ботанічних колекцій, ведення наукової, навчальної і освітньої роботи. Він поєднує на своїй території природні масиви екзотичних ландшафтів південної частини Кременецьких гір та колекційно-експозиційні ділянки, на яких широко представлені світова та вітчизняна флори. Захоплюючі пейзажі, мальовничі краєвиди, неповторні картини природи відкриваються з території саду. Значна кількість рідкісних, оригінальних та унікальних видів природної флори, зібраних на цій території, лише підкреслює значення і роль КБС у сфері збереження й охорони біорізноманіття. Тут створені чудові умови для проведення наукових досліджень, відпочинку населення, пропаганди природоохоронних знань і екологічного виховання.

Ботанічний сад є навчальною та науковою базою для проходження навчально-виробничої практики та наукових досліджень студентів ряду навчально-освітніх закладів України, зокрема таких, як НУ «Києво-Могилянська академія», НУ «Львівська політехніка», Східноєвропейський НУ імені Лесі Українки та Рівненський державний гуманітарний університет.

Сьогодні основна увага зосереджена на відродженні та реставрації історичної частини території саду, впорядкуванні, освоєнні нових територій, створення експозиційних ділянок (коніферетум, сад магнолій, розарій, альпінарій, сад витких культур, декоративний плодовий сад), розвитку рекреаційної діяльності, впровадженні енергозберігаючих технологій, організації еколого-натуралістичного центру. Підсумком реалізації цих завдань повинно стати досягнення  головної мети – становлення ботанічного саду як наукової та освітньо-виховної  природоохоронної  установи для всієї території Північного Заходу України.

Особлива увага надається еколого-освітній діяльності. З цією метою на території саду діють 5 екологічних маршрутів, які містять навчально-пізнавальну, еколого-виховну, рекреаційно-оглядову інформацію.

 

Маршрути охоплюють майже всю територію саду і дають можливість  максимально ознайомитися із різноманіттям видового складу рослин та ландшафтними композиціями. В планах також розбудова туристичної інфраструктури тощо.

Учасники екскурсії перейшли на навчально-спортивну базу Олімпійської підготовки з санного спорту Кременець Санно-бобслейна траса. Там студентів ознайомили і історією цієї санної траси, із її важливим значенням для України та міста Кременця. Максимальна довжина трасси 1157м.

Вже трішки поспішаючи, але із задоволеними обличчями ми перейшли на гору Воловицю, звідки відкривається чудова панорама нашого краю. Тут можна відпочити від буденної суєти, відновити фізичні та духовні сили.

 


СТУДЕНТСЬКА НАУКА ДІЄ І ВЛІТКУ


 


 

Відеорепортаж з ХІІ студентської науково-практичної конференції

«Актуальні проблеми сьогодення очима молоді»

19 травня 2016 р.

 


 

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ

КРЕМЕНЕЦЬКОГО ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕДЖУ

У ОЛІМПІАДАХ ТА КОНКУРСАХ



 


 

ВІТАЄМО

ПЕРЕМОЖЦІВ ІІ ЕТАПУ

ВСЕУКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТСЬКИХ ОЛІМПІАД


 

ВІТАЄМО

ПЕРЕМОЖЦІВ І ЕТАПУ

ВСЕУКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТСЬКИХ ОЛІМПІАД


 

 

 
Анонси
Галерея
11
1111
На даний момент 450 гостей на сайті