Пошук

«ART DANCE 2016»

У м. Чернівці відбувся  ІІ Всеукраїнський чемпіонат з хореографічного мистецтва «ART DANCE 2016», в якому брали участь понад 50 танцювальних колективів з усієї України у різних номінаціях: народний танець, народна стилізація, класичний танець, сучасний танець ( джаз, модерн, контепорарі та інші ), вуличний танець (брейк-данс, хіп-хоп, джаз-фанк), східний танець, естрадний танець, естрадно-спортивний танець, спортивно-бальний танець.

Цей чемпіонат  проводився з метою розвитку та популяризації хореографічного мистецтва в Україні, залучення дітей та молодих людей до вивчення хореографічного мистецтва, а також пропаганди здорового способу життя та ознайомлення громадськості з красою хореографічного мистецтва і тенденцій його розвитку в Україні та за кордоном, розробки міжнародних творчих зв'язків між танцюристами і фахівцями  у сфері хореографії.

Мистецькими суддями чемпіонату виступили: Андрій Дикий – танцюрист, хореограф-постановник проекту «Танцюють всі», Чемпіон України з латино-американських бальних танців; Ілля Падзина – кандидат у майстри спорту з бальних танців, суперфіналіст шоу «Танцюють всі-7;  Марія Козлова – переможниця телешоу «Танці без правил», педагог-хореограф; Світлана Кузьменко  – суддя міжнародної категорії, продюсер, режисер-постановник, хореограф;  Тетяна Любко –  голова циклової комісії хореографічних дисциплін Чернівецького обласного училища мистецтв імені С. Воробкевича. Суддівське журі мало змогу переглянути й оцінити 120 хореографічних композицій.

Учасниками цього Чемпіонату стали три танцювальні колективи з Кременця: народний аматорський ансамбль танцю «Орієнталь» Кременецького РБК (керівник Іванна Запольська), а також зразковий аматорський ансамбль танцю «Барвінок» Кременецького РБК і художній народний ансамбль танцю «Горлиця» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (керівник Андрій Медецький).


Обидва колективи, очолювані членом Національної спілки хореографів України Андрієм Медецьким, стали золотими призерами Чемпіонату: у номінації «Народний танець» середня група танцювального колективу «Барвінок» представила український танець «Козачок», а солісти ансамблю танцю «Горлиця» Євген Найчук та Ірина Поліщук перемогли з польським народним танцем «Куявяк з обереком».

Учасникам змагань сподобалась тепла, дружня атмосфера, що панувала на сцені і в  залі серед глядачів. Це стало додатковим стимулом для їхньої перемоги. Вітаємо призерів  та керівника із заслуженим танцювальним «золотом»!

 
Анонси
Галерея
6
66
На даний момент 548 гостей на сайті