Пошук

НА ЛЕКЦІЯХ ФАХІВЦЯ З АВСТРІЇ

Студенти гуманітарного факультету постійно зустрічаються із представниками вищих закладів освіти України та зарубіжжя. Нещодавно їх гостем був Тобіас Фоґель – магістр філософії, випускник Віденського університету,   лектор Австрійської служби академічних обмінів, який уже п’ятий рік працює у  Львівському національному університеті ім. Івана Франка, де знаходиться представництво OeAD, яке є відділом «OeAD-GmbH» у Відні. «OeAD-GmbH» – центральний сервісний центр з європейської та міжнародної академічної мобільності і кооперації. Його фахівці консультують наукових працівників та вищі навчальні заклади, сприяють міжнародному академічному обміну і надають інформацію про освітні та дослідницькі заклади Австрії.    Тобіас Фогель прибув до нашого навчального закладу з метою проінформувати студентську молодь та викладачів про можливі перспективи здобуття освіти в Австрії та  про програму стипендій «OeAD-GmbH»  для навчання в австрійських ВНЗ. Він  прочитав для студентів і викладачів факультету дві лекції.

У першій лекції йшлося про можливість отримання навчальних стипендій для студентів рівня «бакалавр», «магістр» та про особливості навчання в австрійських ВНЗ, вартість навчання та проживання, про труднощі, з якими можуть зустрітись абітурієнти при вступі та після вступу до ВНЗ Австрії. Варто зазначити, що під час презентацій лектор зробив акцент насамперед на тому, як знайти відповідну програму у закордонному університеті, де можна здати мовні тести, як визнаються українські дипломи в Австрії, про оплату навчання. Лектор розповів про стипендії, які можна отримати як для навчання, так і на наукове дослідження і навіть літні курси. Кілька років при Львівському національному університеті ім. Івана Франка діють літні мовні курси, де навчаються 15 австрійських та 15 українських студентів, які впродовж трьох тижнів обмінюються досвідом, вивчають мови та разом пізнають українську культуру. Пан Тобіас пообіцяв посприяти, щоб двоє студентів нашого навчального закладу могли би брати участь у цій літній школі.

Другу лекцію гість провів із країнознавства на тему «Свята, звичаї та традиції Австрії». Матеріал був надзвичайно цікавим, запам’ятався своєю неординарністю та особливим підходом до викладу змісту, носив глибокий пізнавальний характер. Слухачі не лише почерпнули  нову інформацію, а й мали можливість предметно побачити використання новітніх технологій у викладанні іноземної мови.

 
Анонси
Галерея
День української писемності
День української писемностіДень української писемності
На даний момент 1173 гостей на сайті