Пошук

MEMORIA…

Щодня втрачає Україна своїх мужніх захисників і щодень у скорботі плаче за своїми дітьми, життя яких обірвалось у зоні Антитерористичної операції на Сході країни. Колективи викладачів і студентів Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка вшановують пам’ять загиблих героїв різноманітними виховними заходами.

Серед воїнів, які віддали своє життя за нас із вами, за своїх батьків, дітей, коханих, за мир, спокій і незалежність рідної землі, – випускники нашого навчального закладу Сергій Долгіх, Микола Чорний і Дмитро Напрієнко.

Сергій Долгіх народився 1 травня 1980 року в с.Заруддя Збаразького району  Тернопільської області. У 2000 році закінчив наш навчальний заклад, здобувши фах вчителя трудового навчання. Працював у Господарському суді, Тендерній палаті. Одружився і жив у Києві. Очолював комп’ютерний відділ Республіканського центру сертифікації. Був активістом Революції Гідності. 3 серпня 2014 року мобілізований, з початку серпня поїхав у зону АТО. 16 листопада після важких поранень Сергій пішов із життя. Указом Президента України від 13 травня посмертно нагороджений орденом ”За мужність“ ІІІ ступеня.

Дмитро Напрієнко народився 21 лютого 1991 року в м.Дубно Рівненської області. Випускник Дубенського коледжу РДГУ (2008) та Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка (2013) як вчитель англійської мови та літератури. Героїчно воював під Донецьком. 1 грудня 2015 року під час жорстокого бою серце 24-річного бійця перестало битися…

Микола Чорний народився 17 грудня 1985 року в місті Кременці. По закінченні нашого інституту (2004) здобув спеціальність вчителя трудового навчання, креслення та безпеки життєдіяльності. Був волонтером: доставляв гуманітарну допомогу у ”гарячі точки“ АТО, зокрема у Дебальцеве. З кінця червня 2014 року від Миколи не було жодних звісток. Ексгумований пошуковцями Місії ”Евакуація-200“ (”Чорний тюльпан“). 6 вересня похований із військовими почестями як захисник України в м. Дніпропетровську. Перепохований 22 серпня 2015 року в рідному Кременці.

Імена цих Героїв було увічнено на меморіальній таблиці, що з’явилася на будівлі адміністративного корпусу нашої академії.

Вели програму заходу актори студентського експериментального театру ”Пілігрим“ Марина Крупенко й Андрій Дубас. У процедурі відкриття меморіального знаку брали участь ректор академії, професор Афанасій Ломакович і голова Спілки учасників бойових дій Антитерористичної операції Кременецького району Іван Білосевич у присутності матері загиблого Миколи Чорного Маргарити Юріївни. У фойє головного корпусу нашої академії експонувалась тематична фотовиставка, організована доцентом кафедри української філології та суспільних дисциплін, кандидатом історичних наук Олександром Солов’єм.

До слова запросили ректора академії Афанасія Ломаковича та доцента Олександра Солов’я, після чого присутні поклали квіти до меморіального знаку, схиливши голови перед світлою пам’яттю наших героїв у хвилині мовчання.

 
Анонси
Галерея
59
5959
На даний момент 480 гостей на сайті