Пошук

СТУДЕНТ, СПОРТСМЕН, ТРЕНЕР І ТАТУСЬ

Як не дивно, це стосується однієї молодої людини, котра вдало поєднує в собі всі перераховані іпостасі. Мова йде про Володимира Назарка – студента 22-Фс групи Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка. В минулому він заявив про себе як успішний легкоатлет-спринтер. Займався бігом з 10-річного віку під наставництвом тренера Івана Салука, неодноразово показував найкращі результати на різних дистанціях. На Чемпіонаті України в Рівному виборов перше місце у бігу на 100 і 200 м. Проте внаслідок травм легкоатлет змушений був змінити спортивне уподобання.

Та це зовсім не означає, що Володимир зрадив легкій атлетиці: він продовжує присвячувати їй себе у якості тренера. Працює із 40 дітьми (4 групи віком від 9 до 19 років). Не змусили на себе чекати і результати роботи юного тренера. На Чемпіонаті області з легкої атлетики його підопічні (10 – 14 р.) посіли ІІ загальнокомандне місце, на весняному Чемпіонаті області з легкоатлетичного кросу були найспритнішими, а на ХХVІ районних сільських спортивних іграх Тернопільського району вихованець Володимира Назарка, студент нашого педагогічного коледжу Володимир Федьків виборов ”срібло“, а команда – І місце з легкої атлетики.


Нині працелюбному та наполегливому юнаку поступово підкорюється штанга. Його тренер, Чемпіон України та Європи з пауерліфтингу, випускник нашої академії Андрій Мазанович підтримав і допоміг Володимиру здолати труднощі, пов’язані з травмами, і тепер щиро радіє його першим успіхам.

На Відкритому Чемпіонаті України в Луцьку наш студент показав найвищий результат у жимі штанги лежачи серед 22 юніорів-аматорів (20 – 23 р.; до 90 кг), став бронзовим призером поєдинків дорослих і вперше виконав норматив кандидата в майстри спорту. Наставник його відзначився у ваговій категорії до 110 кілограмів, виборовши третє місце.

На Чемпіонаті світу з пауерліфтингу (GPF/GPA) разом зі своїм напарником Борисом Мидликом  у віковій категорії 17 – 19 рр. показали відповідно 105 та 100 кг і нагороджені срібними медалями. Тренер обох наших спортсменів, майстер спорту міжнародного класу Андрій Мазанович у ваговій категорії 100 кг з результатом 187,5 кг виборов ”бронзу“ Чемпіонату.


Чемпіонат Європи з пауерліфтингу, що проходив у польському місті Лодзі, приніс також гарні результати: збірна команда України, до складу якої входить Володимир Назарко, виборола І місце, а сам потрапив до п’ятірки кращих спортсменів з 14 країн світу. Звичайно, така нелегка праця буде приносити все нові і нові здобутки та перемоги. Ми віримо в тебе, Володимире!

Приємно і радісно повідомити, що на момент завершення статті у Володимира Назарка відбулася ще одна знакова подія у житті: побачила світ друга донечка! Хай же ростуть діти здоровими і щасливими, будуть справжньою гордістю батьків і всієї родини, разом із мамою щиро радіють успіхам свого татуся!


 
Анонси
Галерея
День української писемності
День української писемностіДень української писемності
На даний момент 1266 гостей на сайті