Пошук

З ПОВАГОЮ ДО УКРАЇНСЬКИХ ВОЇНІВ

День захисника́ Украї́ни відзначається в Україні 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас із Днем Українського козацтва. З 2015 року воно є державним святом.

Напередодні Дня захисника України до нашої академії завітали Юрій Нечитайло, Іван Семенчук і Володимир Шеменівський – представники військової частини А-1519 м. Дубна, з якою наш ВНЗ підписав угоду про співпрацю.  Незадовго до приїзду на Тернопільщину наші гості перебували в районі бойових дій поблизу Мирнограда, Сєверодонецька та Маріуполя. Тепер вони знаходяться у тимчасовій відпустці і вирішили частину свого вільного часу присвятити патріотичному вихованню молоді.


Зустріч розпочалась із вітальних слів проректора з виховної роботи Миколи Сиротюка. Глядачам були представлені відео з виступом Президента України про Свято захисника України та про «перемогу, якої не було», що стало цікавою інформацією для нашої молоді.

Захід продовжила розповідь заступника командира військової частини Юрія Нечитайла. «Можна купити все, але не сон, не тепло в серці, не патріотизм», – такі щирі слова пролунали з вуст військового. З болем у серці він повідав, наскільки важко буває бійцям АТО, як часто їм не вистачає теплого чаю, міцного сну, обіймів рідних. Кожен із них щоранку, щодня, щоночі тримає себе напоготові, аби вогонь і лихо не підійшли ближче. Так день за днем міцніє і загартовується дух справжнього захисника. Ряди бійців постійно поповнюються. Волонтери з усієї України надають як матеріальну, так і духовну підтримку, що є дуже важливим та цінним для наших солдат.


Завершальним етапом зустрічі був перегляд  фільму «Аеропорт», присвячений героям оборони Донецького аеропорту.  Болючі картини стрільби, жахіття війни, кров постали перед очима глядачів. Розповіді велись із вуст військових, волонтерів, лікарів, журналістів – всіх тих, хто тим чи іншим чином опинився у бойовому середовищі. Бійці згідні були виконувати будь-які завдання, аби лиш захистити рідну землю. Особливо приємно їм було читати дитячі листи та переглядати малюнки, основним змістом яких стали вони, захисники і справжні герої, в очах дитини.

Продемонстрований фільм не залишив нікого з присутніх байдужим, він дійсно будив душу і говорив до кожного серця.

 
Анонси
Галерея
36
3636
На даний момент 695 гостей на сайті