Пошук
Головне меню

НАУКОВЦІ – ЮВІЛЕЮ ДЕРЖАВИ

На базі Рівненського Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка Степана Дем’янчука відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція “Історія української державності”, присвячена 25-ій річниці проголошення незалежності України. Співорганізаторами конференції, окрім університету-господаря, виступили управління освіти і науки Рівненської ОДА і Рівненське відділення Українського географічного товариства. Науковий форум відкрився вітальними виступами ректора університету, професора Анатолія Дем’янчука і начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорія Таргонського.

На пленарному засіданні прозвучали доповіді з актуальних проблем збереження та зміцнення державного суверенітету України, правового та медійного забезпечення політичних, соціально-економічних і духовно-культурних інтересів українського суспільства, українсько-російських відносин, інших кардинальних питань, важливих для сьогодення та майбутнього Української держави. Учасники конференції переглянули документальні фільми про проголошення незалежності України та про боротьбу українського народу проти російської агресії.

На секційних засіданнях науковці аналізували історичні аспекти становлення української державності, характеризували українську мову як невід’ємний атрибут української держави, визначали етнічні межі української нації та географію розселення українців у світі, наголошували на ролі вітчизняної педагогіки у національно-патріотичному вихованні молоді, говорили про стан і перспективи розвитку української журналістики в роки незалежної України, про розвиток фізичної культури і спорту, про досягнення українських кібернетиків та про ретроспективу і перспективи розвитку національної економіки, висвітлювали правові аспекти захисту незалежної України в умовах зовнішньої агресії.

Науковців нашого навчального закладу на конференції представляли викладачі педагогічного коледжу заслужений працівник фізичної культури і спорту України Катерина Єрусалимець і відмінник народної освіти Ірина Олійник, які запропонували учасникам наукового форуму аналітичне дослідження “Кременецький ліцей у контексті розвитку фізичної культури на теренах незалежної України”.

Додамо, що в секційних засіданнях брав участь випускник нашого ВНЗ, нинішній директор Рівненської обласної телерадіомовної компанії, заслужений журналіст України Петро Мідріган з доповіддю “Особливості поділу медіа-простору в період незалежної України: комунікаційно-психологічний аспект”.

 
Анонси
Галерея
64
6464
На даний момент 490 гостей на сайті