Пошук

НАГОРОДИ ФЕСТИВАЛЮ «ЛІХТ –АРТ»

Після першого прем’єрного показу вистави «Усі відповімо перед Всевишнім…» за творами Марії Матіос пролунав телефонний дзвінок від Організаційного комітету IX Міжнародного юнацько- молодіжного театрального фестивалю аматорських театрів у м.Рівне.

В екстреному випадку колектив студентського експериментального театру «Пілігри» запросили для участі у фестивалі, що стало для нас приємною несподіванкою.

Організаційні питання поїздки взяли на себе первинні профспілкові організації академії, очолювані Василем Трифонюком та Андрієм Заблоцьким.

Для показу вистави нам запропонували малу сцену Рівненського обласного академічного драмтеатру. Завдяки авторитету та при підтримці випускника нашої альма-матер, а нині актора цього театру, заслуженого артиста України Петра Ліснічука машиніст сцени театру допоміг з просторовим вирішенням, а художник по світлу – світловою партитурою.

Затамувавши подих, глядачі вслухалися в мелодику творів Марії Матіос і сприймали енергетику дії, яка відбувалася перед ними. По закінченні вистави вони стоячи, гучно аплодували виконавцям, тричі викликаючи їх «на біс». Опісля відбулося обговорення вистави членами журі. Вони відмітили ансамблевість та зіграність колективу, глибоке проникнення в матеріал авторки, сповідальність перед глядачем, а також те, що колектив не побоявся  брати такий складний матеріал, який не легко піддається сценічній версії.

І все ж таки наші актори вірно прочитали його, переклавши на мову драматургії. Особливо на цьому наголошувала режисер, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики початкового навчання та кафедри театральної режисури РДГУ Зоя Захарчук.

Всі члени журі із захопленням відзначили живе музичне оформлення вистави, яке створила викладач кафедри гри  на музичних інструментах нашої академії Мар’яна Томашівська, яка після вистави на їх прохання дала майстер-клас гри на сопілці, окарині, наї, теленці.

Члени журі зацікавилися історією створення колективу та поставленим репертуаром за 11 років, їх вразили наші роботи над виставами «Ромео і Джульєтта», «Сон літньої ночі» Вільяма Шекспіра, «Недоспівана пісня Івана Мазепи» за історичними романами Богдана Лепкого, «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «В неділю рано зілля копала» за Ольгою Кобилянською, їх оригінальні постановки в історично-архітектурному ансамблі нашого ВНЗ, в музеї Юліуша Словацького і зкрема на лоні природи (на Замковій горі, на березі лісового озера).

Під час урочистого закриття фестивалю колективу нашого театру «Пілігрим» вручили Дипломи за участь у фестивалі та за краще музичне оформлення. Нагороду за кращу жіночу роль отримала актриса Марина Крупенко.

На завершення «Пілігрим» запросили для участі в наступному, ювілейному фестивалі 2017 року.

 
Анонси
Галерея
galery 2
galery 2galery 2
На даний момент 1366 гостей на сайті