Пошук
Головне меню

ЗУСТРІЧ КУЛЬТУРОЛОГІВ

На базі педагогічного коледжу Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка відбулося чергове засідання методичного об’єднання викладачів культурології ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації Тернопільщини. Культурологів області зустрічали і вітали директор педагогічного коледжу Оксана Камінська, заступник директора з навчально-виховної роботи Руслана Волянюк і голова циклової комісії гуманітарних дисциплін Оксана Терп’як. Вела засідання фахівців культурологічної освіти голова обласного методоб’єднання, викладач Технічного коледжу Тернопільського НТУ ім. Івана Пулюя Ольга Коневич.


Розмова за фаховим круглим столом мала теоретико-методологічну спрямованість із практично-методичним акцентом: голова методоб’єднання запросила викладачів до обміну думками з приводу особливостей вивчення навчальної дисципліни в умовах соціокультурних викликів сучасного інформаційного суспільства, переоцінки культурно-мистецького спадку і духовних здобутків сьогодення, ерозії масової культури та загрози знецінення естетичних цінностей з причини технологізації суспільного життя. Теоретичні та методичні аспекти проблеми вирішувалися крізь призму вимог і потреб підготовки кваліфікованих фахівців та з позицій власного педагогічного досвіду. Такий підхід продемонстрували Уляна Перхалюк, Наталія Марушків і Лариса Одрехівська (Теребовлянське училище культури), Наталія Трачук (Технічний коледж ТНТУ ім. Івана Пулюя), Михайлина Шушка (Коледж економіки, права та інформаційних технологій  Тернопільського НЕУ), Тетяна Бендасюк (Кременецький лісотехнічний коледж), Ірина Клим і Світлана Лакіна (Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж ім. О.Барвінського), Марія Перешлюга (Тернопільський медичний коледж), Марія Левенець (Педагогічний коледж Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка), Тетяна Яворська (Кременецьке медичне училище ім. Арсена Річинського).


Викладач культурології коледжу-господаря Марія  Левенець презентувала власний досвід роботи через розкриття теоретичних, змістових та організаційно-методичних особливостей виконання навчальної програми. Для цього вона обрала тему «Європейська культура ХХ століття (на прикладі Чеської Республіки)», де наголосила на різноманітті багатства чеської культурної спадщини, показала ефективність співпраці України та Чехії у сфері культури на сучасному етапі та з огляду на відзначення Дня української писемності, що припадає на листопад, зупинилася на спільних і відмінних рисах української та чеської мов як найважливіших елементів національної духовної культури.

Учасники засідання ознайомилися з навчально-матеріальною базою академії та коледжу, відвідали Музей історії навчального закладу, оглянули експозиції Кімнати-музею художника Ростислава Глувка і Музею довоєнної фотографії, мали нагоду оцінити творчі роботи викладачів і студентів у головній Виставковій залі.


Перед підсумковим засіданням для культурологів області запропонували літературно-музичну композицію «Моя прекрасна українська мово…», присвячену Дню української писемності. Її підготували студенти спеціальностей «Дошкільна освіта» і «Музичне виховання» під керівництвом викладачів гуманітарних дисциплін Оксани Терп’як, Ірини Хохрякової та Наталії Яцюк, а також Олени Новик – викладача музики, керівника жіночого народного художнього вокального ансамблю «Калина», який забезпечив музичний супровід тематичного мистецького дійства.


 
Анонси
Галерея
24
2424
На даний момент 724 гостей на сайті