Пошук

ЙОМУ ЦЬОГОРІЧ БУЛО Б ДЕВ’ЯНОСТО…

Ця похмура, холодна осіння пора не зуміла вплинути на щиру і теплу зустріч людей, небайдужих до світлої пам’яті Сергія Уліановича Королюка. Його дружина Надія Григорівна, дочка Алла Сергіївна зі своєю колегою Євдокією Шиманською приїхали з Києва, щоб вшанувати 90-річчя від дня народження дорогої людини. У затишній невимушеній обстановці академії його згадували «старожили» навчального закладу Юрій Чеболда, Лілія Следзінська, Валентина Шпак, Світлана Вайсман, Анатолій Багнюк, Катерина Єрусалимець, Лариса Батаніна, випускниця і кременецька сусідка Королюків Надія Гіпська.

Продовжилась зустріч у затишному приміщенні бібліотеки рідного села Дунаїв. Тематичну виставку і програму урочистостей підготувала директор Дунаївського Будинку культури Оксана Кушнір і завідувач місцевої бібліотеки Марія Сикліцька. На зустріч прибули колишні вихованці Сергія Уліановича і нинішні педагоги та працівники академії: директор Дунаївської ЗОШ Микола Чуповський,  Валентина Шпак, Анатолій Багнюк, Лариса Батаніна, Василь та Марія Райчуки, Надія Гіпська та Ніна Багнюк, науковий працівник Кременецького краєзнавчого музею Ольга Данилюк, однокласниця Алли Сергіївни Ніна Бойко, а також представники родини Сергія Уліановича та Надії Григорівни, серед яких – Іван Королюк, Олександр Оксентюк із дочками, Тетяна Пасіула, Світлана Башняк та інші, хто виявив данину пам’яті та шани близькій людині, односельцю, вчителю.

Зі спогадами про батька – патріота України й рідного слова – до присутніх звернулася дочка Сергія Уліановича. Щирі, душевно трепетні почуття любові маленької дівчинки перепліталися з  безмежною вдячністю дорослої жінки за мудрість, за неоціненну життєву науку, якої не почерпнеш із жодної книжки, а лише з батьківського серця, за ту гордість, яка й донині наперекір невідворотним сюрпризам долі допомагає підтримувати з ним вічний духовний зв’язок.

Теплі слова спогадів, цікаві факти, пов’язані з життям та педагогічною діяльністю доповнювалися чудовими пісенними виступами (окремі з них – на слова Сергія Королюка) у виконанні солістки Софії Борак і фольклорного ансамблю «Родина» с.Куликів під керівництвом Миколи Каняєва та авторськими поезіями-посвятами Ніни Багнюк – улюбленої студентки С.У.Королюка. Незрівнянною ведучою урочистостей і їх душевним натхненником була керівник художньої самодіяльності Дунаївського Будинку культури Богдана Голуб.

Зустріч виявилася цікавою, зворушливою і щирою, а тому й по-особливому приємною для Надії Григорівни й Алли Сергіївни, котрі не лише висловили свою безмежну вдячність усім присутнім, а й переконалися, що Сергій Уліанович Королюк живе у вдячній пам’яті кожного, хто поряд із ним працював, знав, поважав його і любив.

 
Анонси
Галерея
13
1313
На даний момент 1427 гостей на сайті