Пошук
Головне меню

ІННОВАЦІЇ В МЕТОДИЦІ ФІЗИЧНОГО ФИХОВАННЯ

Вивчення новітніх підходів і поширення інноваційного досвіду фізичного виховання школярів стало метою науково-методичного семінару “Організація та проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в загальноосвітніх навчальних закладах”, який підготувала циклова комісія фізичного виховання педагогічного коледжу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка для вчителів загальноосвітніх шкіл регіону. У підготовці та проведенні міжрайонного методичного дійства з фахівцями коледжу співпрацювали методисти з фізичного виховання відділів освіти Кременецької, Ланівецької та Шумської райдержадміністрацій.

Науково-методичний семінар відкрила вступним словом директор педагогічного коледжу Оксана Камінська, яка наголосила на важливості інноваційних підходів до фізичного виховання учнівської молоді, насамперед для забезпечення фізичного здоров’я та навчально-пізнавальної активності школярів. Учасників семінару привітав методист відділу освіти Ланівецької РДА Дмитро Захарчук, який зазначив, що проведення міжрайонних науково-методичних семінарів з фізичного виховання стало доброю традицією педагогічного коледжу та висловив вдячність ректорату академії і дирекції коледжу за надання змоги вчителям регіону підвищити свій методичний рівень через вивчення та обмін інноваційним досвідом роботи з оздоровлення та фізичного виховання дітей і молоді загальноосвітніх навчальних закладів.

Доповіді, запропоновані учасникам семінару, відзначалися важливістю тематики та новизною методичних підходів до вирішення проблем спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи з школярами. Це стосувалося і виступу викладача фізичного виховання педагогічного коледжу Тетяни Кіркової, яка охарактеризувала “Форми організації позакласної та позашкільної роботи з фізичного виховання”, і глибокого в психолого-педагогічному та фаховому аспектах дослідження “Мотивація до занять фізичною культурою і спортом”, результати якого оприлюднив кандидат наук з фізичного виховання і спорту, завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання, доцент Віктор Голуб, і міркувань вчителя вищої категорії Шумського НВК Юрія Ковальського з приводу фізкультурно-оздоровчої роботи з учнями та пропозицій вчителя фізичної культури ЗОШ І-ІІ ступенів с.Передмірка Ланівецького району Сергія Лахманюка, щодо застосування здоров’язберігаючих технологій на уроках з фізичної культури. Особливий інтерес викликав виступ вчителя вищої категорії Кременецької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів Тетяни Іванюк, яка поділилася досвідом роботи з організації позакласної спортивно-масової роботи з учнями.

Безсумнівний ефект мала практична частина семінару: його організатори завідувач відділенням фізичного виховання педагогічного коледжу Ірина Олійник і голова циклової комісії фізичного виховання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Катерина Єрусалимець спільно з вчителями загальноосвітніх шкіл м.Кременця підготували спортивне свято “Веселі старти”, де продемонстрували конкретні форми організації спортивно-масової та оздоровчої роботи з учнями. Дійство проходило у  спортивному комплексі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка із залученням команд учнів 5-6 класів ЗОШ м.Кременця.

Учасників і гостей спортивного свята привітали багаторазовий чемпіон Європи та світу з армспорту Андрій Пушкар і директор ЗОШ №3 м.Кременця Володимир Ковальчук.

Художню частину “Веселих стартів” склали  показові  виступи аматорів  Кременецької танцювальної  фітнес-студії «Зумба-позитив»; зразкового танцювального колективу «Орхідея» Вишнівецького будинку культури; танцювальної групи «Веселкова феєрія»; учнів школи – інтернату, переможців  районного, зонального,  обласного  етапів  конкурсу «Олімпійське Лелеченя»; членів спортивної секції фудокан-карате;  композиції з м’ячами  учнів ЗОШ №4 та вокальні номери студентів коледжу.


За перебігом основної частини свята – спортивних змаганнь між командами шкіл спостерігали близько 200 глядачів. В програмі «Веселих стартів »  були ігри, естафети, конкурси.

В напруженій боротьбі перше місце виборола  команда «Веселка» ЗОШ №2, друге місце – за командою «Сонечко» ЗОШ №4, а третє – за командою «Ромашка» ЗОШ № 1. Переможці змагань нагороджені призами,  всі учасники шкільних команд – пам’ятними сувенірами. Спортивне свято відбулося за підтримки первинної профспілкової організації студентів КОГПА ім. Тараса Шевченка.

Учасники семінару висловили спільну думку: подібні науково-методичні заходи мають практичну цінність і заслуговують на їх продовження у майбутньому.


 
Анонси
Галерея
galery 29
galery 29galery 29
На даний момент 447 гостей на сайті