Пошук

В КОЖНІМ СЛОВІ ТВОЇМ – ЦІЛИЙ СВІТ

Відбувся обласний етап VIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Урочисте відкриття конкурсу відбулося в Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 24. Його відкрили заступник начальника управління освіти і науки ОДА Ганна Зварич, директор Тернопільського ОКІППО Олександр Пе­тровський, представники ТОКІППО та інформаційно-методичного центру освіти м. Тернополя. На завершення заходу для вчителів української мови і літератури загальноосвітніх навчальних закладів, учнів та їх батьків учасники художньої самодіяльності школи підготували літературно-музичну композицію.

Студентам ВНЗ Тернопільської області було запропо­новано створити діалог з уявним співбесідником на тему: «Чи був Тарас Шевченко бунтарем?». Завдання виявилося не з легких, та студентка 51 ДПК групи педагогічного факультету Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шев­ченка Інна Ісаєнко виборола «срібло» і вкотре довела, що її місце – серед призерів. Підготувала студентку до конкурсу кандидат філологічних наук, доцент Ірина Комінярська.

В Тернопільській ЗОШ I-III ст.№16 ім. В. Левицького відбувся обласний етап XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. В урочистому відкритті конкурсу брали участь представники управління освіти і науки Тернопільської ОДА, ТОКІППО, науково-педагогічні працівники, учні та їх батьки. Усіх присутніх щирим художнім словом і проникливою ліричною піснею гостинно привітали учасники художньої самодіяльності школи-господаря. У заході брали участь 188 учнів ЗНЗ, ПТНЗ і 54 сту­денти ВНЗ. Учасники конкурсу, представники вищих закладів освіти, виконували 7 завдань, із яких – 2 творчі («Лиш боротись значить жить» та «Народ, який не знає своєї історії, є народ сліпців») і тим самим засвідчили рівень володіння українською мовою.

Як результат успішної тьохгодинної боротьби за звання кра­щого знавця рідної мови, серед переможців назвали третьокурсницю філологічного факультету нашої академії Ольгу Дудечко. Вона посіла ІІ місце і тепер разом зі своїм керівником, кандидатом філологічних наук, доцентом Інною Волянюк готується до республіканського етапу цього конкурсу.

Успіхів вам, конкурсанти та наставники, знавці та шанувальники рідного українського.

 
Анонси
Галерея
57
5757
На даний момент 1286 гостей на сайті