Пошук

ПОДЯКА ВІД РОДИНИ ВЕРИКІВСЬКИХ

Відлунали святкові акорди урочистостей з нагоди 120-річного ювілею від дня народження українського ком­позитора, диригента, педагога, ученого, заслуженого діяча мистецтв України, кременчанина Михайла Вериківського.

Незабутніми стали зустрічі, відкриття Кімнати-музею композитора, концерти, спогади, а ще документальний фільм про життя, творчість і родину Вериківського, підготовлений науковим працівником Кременецького краєзнавчого му­зею Тетяною Терновою і створений кіностудією «Кремінь» (керівник Віталій Чумакевич),

Насамперед висловлюємо подяку ректорату і пер­сонально ректору Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, професору Афанасію Ло­маковичу за організацію заходів з відзначення ювілею. Щиро дякуємо викладачам музики, керівникам мистецьких колективів академії та педагогічного коледжу: Надії Най­чук і оркестру народних інструментів, Аллі Афанасенко і камерному хору, Олені Новик і ансамблю «Калина», Воло­димиру Козачку і симфонічному оркестру, тріо викладачів у складі Інни Ратинської, Лариси Соляр і Мар’яни Мацюк, солістам Ользі Пуцик і Володимиру Іванюку, заслуженим ар­тистам України Миколі Швидківу та Борису Репці, солістці Рівненської філармонії, заслуженому працівникові культури України Галині Попович-Швидків.

Твори Вериківського прозвучали у майстерних ви­ступах студенток-піаністок Катерини Козачук, Валерії Сазанської та Ілони Бендасюк (клас викладача Олени Гор­бач).

Зачарував своїм співом чудовий квартет викладачів академії з піснею на слова поетеси Ніни Багнюк «А коріння навік проросло у землі кременецькій». Приємні враження, високий професіоналізм продемонстрували піаніст-віртуоз Іван Добринін, концертмейстери Алла Савчук, Ірина Коваль­чук і Валентина Остапчук.

Успішними стали виступи художніх колективів Кременецької школи мистецтв ім. М.Вериківсього, які пока­зали високий рівень підготовки завдяки керівникам Ларисі Зелінській, В’ячеславові Войтку, Ользі Гаврилюк.

Зворушливим було відкриття Музею композитора, де слова вітання виголосили ректор академії Афанасій Ломакович і праправнук Михайла Вериківського, артист Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра Кость Олексенко, який прибув на святкування з Києва. Цікаво і натхненно провела першу екскурсію по Му­зею викладач академії Тетяна Медецька.

Щиро дякуємо за підготовку урочистостей режисерові Василю Скороплясу, викладачам музики Василю Сиротюку, Василю Райчуку, Оксані Легкун, Левку Харамбурі із сином Романом, Володимиру Козачку.

Прийміть найщиріші слова подяки за Вашу велику працю та професіоналізм.

Вітаємо студентів і викладачів з Новим Роком і Різдвяними Святами!

Успіхів Вам і творчих злетів!

З повагою, родина Вериківських з Кременця, Києва та Ірпеня.

 

 

 

На адресу ректорату нашої академії надійшов лист від члена родини Вериківських, художнього керівника і ди­ректора Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра, народного артиста України Едуарда Митницького:

«Шановний Афанасію Миколайовичу!

Прийміть мою уклінну вдячність за Вашу подвиж­ницьку працю із вшанування пам’яті видатного українця Михайла Івановича Вериківского.

Я щиро захоплююсь Вами, Вашими колегами- однодумцями та тією великою благородною справою, яку Ви здійснили.

Дозвольте привітати усіх причетних до створен­ня Меморіальної кімнати-музею М.І.Вериківського з її відкриттям!

На жаль, насичена програма з відзначення 120-річчя М.І.Вериківського у Києві не дозволяє мені бути особисто присутнім на урочистостях у Кременці. Але сподіваюся, що передані до Музею артефакти, пов’язані з життям і творчістю М.І.Вериківського, допоможуть розширити і збагатити його експозиції.

Не маю сумнівів, що Музей видатного українського композитора, одного з найяскравіших виразників національного художнього світобачення, започатко­ваний сучасними представниками справжньої свідомої української інтелігенції, стане провідником духовності і живим джерелом відтворення національного мистецт­ва!

З повагою, Едуард Митницький

23.ХІ. 2016 р.»

 
Анонси
Галерея
8
88
На даний момент 314 гостей на сайті