Пошук

ЯЛИНКОВИЙ МАЙСТЕР-КЛАС

Новий рік – одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство. В усі часи у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика.

Традиційним атрибутом Нового року в нашій країні є новорічна ялинка.

Але ялинку зазвичай ставлять в одній кімнаті, а створити святкову атмосферу хочеться у всьому будинку. У цьому випадку на допомогу приходять новорічні композиції.

Напередодні новорічних свят кафедрою біології, екології та методики їх викладання для всіх бажаючих було проведено майстер-клас «Новорічна майстерня», метою якого було залучити якнайбільше людей до виготовлення новорічних композицій і подарунків і тим самим стати учасниками акції по збереженню живих рослин, а відтак і довкілля в цілому.

Майстер-клас провела і поділилася секретами виготовлення оригінальних святкових композицій кандидат біологічних наук Неля Цицюра. Вона ознайомила присутніх із виробами у формі ялинки, гірлянди, віночка, інтер’єрної та подарункової композицій. Для роботи над ними вона пропонувала такі прийоми (техніки) аранжування: основні (втикання, розставлення та інші), декоративні (зв'язування, склеювання, нанизування, нашарування, плетіння, пришпилювання та інші), захисні (тейпування, воскування).

Для скріплювання рослин у вазах можна використати флористичну  губку (,,оазис”) – штучний  пористий матеріал, який  вбирає  воду  для  аранжування  з живими  рослинами; липку  стрічку (,,оазис тейп”) для  прикріплювання флористичної губки чи заклеювання отвору вази, в якій  розміщують  квіти; липку  масу (,,оазис фікс”), яка не  твердне і використовується для  склеювання сухих поверхонь, для свічок, її можна  замінити  пластиліном; петельний  дріт (,,аранжувальна сітка”) та наколку (,,кензан”) – декілька  рядів  голок, міцно  закріплених на пластиліні чи дошці.

Під час виконання флористичних робіт можуть знадобитися контейнери, підставки, аксесуари, і насамперед необхідно враховувати колір, форму, фактуру й аромат рослин, а також зосередити увагу на тематичному спрямуванні: всі вироби, як і символ 2017 року – Червоний Півень, – мають бути красивими, витонченими та яскравими.

Тож нехай нестримна фантазія принесе вам насолоду від виконаної роботи, а природі – користь від збережених рослин.


 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 493 гостей на сайті