Пошук

ЗИМОВЕ ФІТОЧАЮВАННЯ

З 2005 року цивілізований світ відзначає Міжнародний день чаю. Цієї традиції вже кілька років поспіль дотримуються науковці та студенти спеціальності «Біологія» нашого ВНЗ. Цьогоріч Свято фіточаювання підготували студенти ІІ курсу, майбутні вчителі біології, при ґрунтовній підтримці студентської первинної профспілкової організації навчального закладу (голова Андрій Заблоцький). Студентський профком зокрема закупив для святкового дійства елітні сорти чаю та різноманітні солодощі.

Учасникам свята повідомили історичні факти та багату й цікаву інформацію про чай і поширення чаювання у світі, про цілющі та лікувальні властивості чаю та про особливості його споживання, щоб уникнути негативних проявів цього процесу. Присутні дегустували специфічні сорти чаю: легенду Південної Америки – чистий парагвайський чай Мате, Ройбуш, Іван-чай ферментований, зелений чай із саусепом, чорний чай «Англійський сніданок» з парилом і напій фараонів – Каркаде. Дегустація кожного сорту супроводжувалася відповідною інформаційною візиткою.

Чай заварювали, присмачували, подавали і прихвалювали студенти 21-Б групи спеціальності «Біологія» Володимир Шевчук, Інна Славинська, Богдана Каліщук, Мар’яна Козачук, Яна Козачок, Богдана Гінайло, Аліна Герман, Ірина Ніколайчук, Соломія Криклива та майбутній учитель музики, другокурсник педагогічного коледжу Ярослав Домбровський. Фіточайного дійства їх навчили, до тайн чудодійних властивостей чаю долучили і на фіточайну рекламу спрямували кандидат біологічних наук, доцент Оксана Галаган і кандидат сільськогосподарських наук Олена Тригуба.

 
Анонси
Галерея
foto 25
foto 25foto 25
На даний момент 772 гостей на сайті