Пошук

ЩЕ РАЗ – ПРО ВІКТИМІЗАЦІЮ

Творча співпраця і налагоджений ефективний взаємозв’язок з навчальними закладами регіону були й залишаються актуальними для науковців нашої академії. Період зимових канікул науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки та психології (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Любов Кравець) і кафедри спортивних ігор і туризму (завідувач – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Віктор Голуб) і педагоги Почаївського вищого професійного училища використали продуктивно: вони провели спільний навчально-методичний захід – круглий стіл на тему «Феномен віктимізації української молоді: шляхи попередження та профілактики». Фахівців об’єднали питання, нагальні у всі часи і у всіх країнах світу: віктимність, формування віктимної поведінки, психологічна підтримка дітей і молоді, які стали жертвами різного роду насильства.

Ініціаторами робочої зустрічі виступили завідувачі кафедр Любов Кравець і Віктор Голуб та заступник директора з методичної роботи Почаївського ВПУ Надія Федорчук. Засідання круглого столу відбулося на базі Почаївського вищого професійного училища.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Почаївського ВПУ  Анатолій Голуб. Керівник, за плечима якого солідний досвід роботи відповідного профілю, перейнявся проблемою, визначеною для обговорення, адже зацікавлений не тільки в управлінських аспектах своєї діяльності, а й в емоційному благополуччі вчителів і учнів.

Любов Кравець говорила про актуальні проблеми віктимізації сучасної молоді; Віктор Голуб – про причини та профілактику проявів агресії засобами фізичного виховання та спорту, а їх молодший колега, кандидат педагогічних наук Наталія Бодруг визначала роль педагогічного такту вчителя у профілактиці віктимної поведінки учнів.

Кандидат педагогічних наук Володимир Терпелюк характеризував традиційні та інтерактивні методи соціально-педагогічної роботи з батьками та вчителями у контексті профілактики чинників віктимізації.

Детермінанти та чинники формування віктимності як індивідуальної властивості особистості стали предметом виступу асистента кафедри педагогіки та психології Наталії Бабій. Її колега по кафедрі Андрій Заблоцький звернувся до такої делікатної теми, як сексуальне насильство серед чинників віктимізації суспільства.

Любов Кравець і Надія Федорчук підвели підсумки обговорення проблеми, наголосили на необхідності уважного ставлення педагогів до дітей і молоді, що дозволить виявити причини їх психоемоційного напруження, сприяти подоланню особистісних негараздів і попередженню випадків, які накладають важкий відбиток на життя постраждалого, а подекуди його обривають.

 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 479 гостей на сайті