Пошук

СВЯТО, ЩО СТАЛО УЛЮБЛЕНИМ

Ритмічна гімнастика – це комплекс вправ, спрямований на зміцнення здоров`я та загальний розвиток тіла людини.

Система ритмічної гімнастики вперше з`явилася в Женеві. Засновником її вважається професор консерваторії Еміль Жак-Далькроз. Він відчував необхідність інтерпретації музики через участь всього тіла. Далькроз вважав, що моторика і слухове сприйняття тісно пов`язані між собою, тому придумував певні вправи відповідно до музичних творів.

У 1905 році в Женевській консерваторії з`явилися курси музичної ритмічної гімнастики, які користувалися великою популярністю у населення. В 1911 році, Еміль Жак-Далькроз створив Інститут, в якому викладали ритмічну гімнастику, а навчатися їй міг кожен охочий.

Заняття гімнастикою – це, перш за все, профілактика різних захворювань, особливо гіпертонії та ішемічної хвороби серця. Фізичні вправи в поєднанні з правильним харчуванням стимулюють обмінні процеси в організмі, покращують кровообіг і неодмінно призведуть до зниження ваги та зміцнення м`язів.

Однак для того, щоб заняття ритмічною аеробікою були ефективними, навантаження повинні відповідати нормам, а це означає, що проводити їх з дітьми треба під  контролем фахівця. Так у фахівців з фізичного виховання Кременецького педагогічного коледжу, відмінників народної освіти України Кременецького педагогічного коледжу Катерини Єрусалимець та Ірини Олійник виникла гарна ідея: вони започаткували конкурс ритмічної гімнастики, який стартував минулого року і відразу сподобався учням загальноосвітніх шкіл нашого міста. Тому, працюючи в рамках програми співпраці ВНЗ та ЗОШ, наші організатори докладають усіх зусиль, щоб цей конкурс став традиційним і до нього долучалися все більше учасників.

Нинішні змагання зібрали шість команд школярів: ”Сонечко“ (ЗОШ №1 ім. Галини Гордасевич), ”Тінейджери“ (ЗОШ №2), ”Спортивна мафія“ (ЗОШ №3), ”Бджілки“ (ЗОШ №4), ”БЕМС: бойові, енергійні, молоді, симпатичні“ (ЗОШ №5) і ”Гімназистики“ (Кременецька гіиназія). Окремо від них змагалися чотири спортивних колективи педагогічного коледжу: ”Дружня компашка“ (21-Фк), ”Енерджі гьолс“ (21-Дк) ”Максимум“ (31-Фк) і ”220 Вольт“ (11-Мк).


Вели програму спортивного свята актори студентського театру ”Пілігрим“ Марія Мазовіта і Віталій Бойко, а оцінювало виступи конкурсантів професійне суддівське журі у складі Іванни Запольської (художній керівник танцювальної студії ”Веселкова феєрія“ Кременецького РБК), Олени Гуцало (художній керівник танцювальної фітнес-студії ”Зумба-позитив“), Євгена Найчука – викладача ритміки та хореографії педагогічного коледжу та його колеги-педагога, виваженого і безпристрасного голови журі Романа Дубровського.

У перервах учасників розважали і дивували своїм яскравими показовими виступами неодноразові переможці конкурсів з ритмічних танців, юні представники танцювальної студії ”Зумба-позитив“.


Це природно, що хвилюванню юних танцюристів не було меж, та коли змагання дійшли до останнього номера, члени журі порадились і оголосили довгождані результати: третіми стали команди ЗОШ №2 ”Тінейджери“ та ”220 Вольт“ (11-Мк), їх випередили ”Бджілки“ із ЗОШ №4 та ”Енерджі гьолс“ із 21-Дк групи, а кращими з кращих визнані танцювальні гімнасти з ”БЕМС“ ЗОШ №5 та ”Дружньої компашки“ (21-Фк).

Мотивацією для участі в цьому конкурсі була перемога, а також призи-подарунки від організаторів для всіх конкурсантів.

 
Анонси
Галерея
11
1111
На даний момент 418 гостей на сайті