Пошук

ЦЕЙ ДИВОВИЖНИЙ ФЕНОМЕН ПИСАНКИ

За тиждень до Великодня у центрі Києва стартував VІІ Всеукраїнський фестиваль писанок та Арт-перфомансу ”585 Художників“. Арт-об'єкти встановили на Софійській та Михайлівській площах, а також на Володимирському проїзді між ними.

Розписували писанки безкоштовно художники зі всієї України, кожну – майже два місяці. Ідеї придумували самі. У цьому році на локаціях заходу представлено рекордне число – 585 авторських робіт, розписаних українськими художниками з різних куточків України. Розмір авторської писанки – 60×90 см.

Кожному митцю, який долучився до цього заходу, надано можливість проявити себе у трьох напрямках: авторська писанка-мальованка, традиційна писанка-мальованка та дитяча писанка-мальованка. Цього року виокремлено категорію для талановитих дітей, щоб вони мали можливість проявити свій талант та розвиватись спільно зі своїми однолітками.

Нашу академію представила член кафедри методики викладання мистецьких дисциплін, багаторазова учасниця регіональних і міжнародних мистецьких виставок Світлана Ткачук зі своєю писанкою ”Барвиста Україна“ .

В рамках Фестивалю пройшли конкурси ”Народна Писанка“ і  ”Великодня Паска“, Великодній ярмарок, Ярмарок садівництва, майстер-класи, ярмарки живопису та хенд-мейду. Традиційно для фестивалю побудований ”Великодній тунель бажань“ на Михайлівській площі. Кожного року довжина тунелю зростає на метр, в цьому році він матиме 22 метри. Проходячи тунелем, необхідно загадати бажання, яке обов’язково здійсниться цієї весни.

Виставка національного мистецтва триває не лише у столиці, а й подорожує протягом року по всій Україні та Європою.

 
Анонси
Галерея
42
4242
На даний момент 510 гостей на сайті