Пошук
Головне меню

ДЛЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ

Науково-педагогічні працівники кафедри гри на музичних інструментах і вокально-хорових дисциплін нашої академії Василь Райчук, Лев Харамбура і Валерій Яскевич підготували навчальний посібник-антологію ”Пісні з акомпанементом у супроводі баяна (акордеона). 5 – 6 класи ЗОШ“. Видання рекомендувала до друку вчена рада гуманітарного факультету академії як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів за спеціальністю ”Музичне мистецтво“. Рецензували книгу завідувач кафедри гри на музичних інструментах і вокально-хорових дисциплін, кандидат мистецтвознавства, доцент Оксана Легкун і професор кафедри гри на музичних інструментах Рівненського ДГУ Віктор Корчага.

Автори навчального видання наголошують, що в системі підготовки вчителів музичного мистецтва до майбутньої професійної діяльності у школі значна увага приділяється вивченню шкільного пісенного репертуару, досконале знання якого дозволить майбутньому педагогу краще орієнтуватися в організаційних і навчально-методичних аспектах роботи по виконанню навчальної програми з музичного мистецтва у загальноосвітніх школах. Саме за програмою ”Музичне мистецтво для загальноосвітніх закладів“ (М.С.Демчишин та інші) підготовлений навчальний посібник наших фахівців. Вони рекомендують твори шкільного репертуару у супроводі баяна й акордеона, які допоможуть студентам у процесі підготовки до проходження педагогічної практики та в майбутній роботі в ЗОШ і в загальному сприятимуть творчому засвоєнню музичного матеріалу.

До посібника включено 37 музичних творів, з них 18 – для учнів 5 класу і 19 – для шестикласників. У цій своєрідній пісенній антології представлені твори різних тем і жанрів – від народної до авторської дитячої пісні: ”Веселкова пісня“, ”Наша шкільна країна“, ”Їхав козак за Дунай“, ”Добрий вечір тобі“, ”Червона калина“, ”Прийди, весно красна” та інші (для 5 класу), ”Шкільний короабель“, ”Од Києва до Лубен”, ”Реве та стогне Дніпр широкий“, ”Нова радість стала“, ”Козацька пісня“, ”Пісня про Україну“, Державний Гімн України тощо (для учнів 6 класу).

Авторам вдалося підібрати пісні, які в комплексі позитивно впливатимуть на формування естетичного сектора свідомості дитини, сприятимуть її загальнокультурному, моральному і патріотичному вихованню.

 
Анонси
Галерея
43
4343
На даний момент 261 гостей на сайті