Пошук

ЖИТОМИР – КРЕМЕНЕЦЬ: ОБМІН ВІЗИТАМИ

У розквіті весни старовинний і завжди привітний Кременець відвідала молодь із Житомирщини. Візит мав плановий характер і здійснився в рамках реалізації  програми студентської академічної мобільності. Тож студенти педагогічного факультету Житомирського державного університету ім. Івана Франка відвідали нашу академію. Організацію і проведення заходів, передбачених програмою, взяли на себе кафедра педагогіки та психології і 31-СП група на чолі з куратором Іриною Лизун.

Знайомство житомирських студентів із Кременецькою гуманітарно-педагогічною академією ім. Тараса Шевченка розпочалось із зустрічі з ректором, професором Афанасієм Ломаковичем, продовжилося спілкуванням з викладачами і завідувачем кафедри педагогіки та психології Любов’ю Кравець, в ході якого були розкриті особливості підготовки фахівців соціальної роботи у нашій академії. Чіткіші уявлення про зміст навчальних дисциплін і про майстерність викладачів нашого ВНЗ студенти ЖДУ мали змогу отримати під час відвідування навчальних занять «Основи соціально-педагогічних досліджень» (кандидат педагогічних наук, професор Олександр Безносюк), «Психологія особистості» (кандидат психологічних наук Віталій Мартинюк), «Основи професійної творчості у соціальній сфері» (кандидат педагогічних наук Наталія Бодруг), «Соціально-педагогічна діяльність з дітьми та молоддю у літній період» (кандидат педагогічних наук, доцент Любов Кравець) та виховного заходу на тему «Розкажи мені про себе» (кандидат педагогічних наук, доцент Софія Корнієнко).

Інформаційне навантаження було розподілено впродовж усього періоду перебування  гостей, тож вони не відчували перевтоми і мали можливість поспілкуватися зі студентами нашої академії, оцінити достоїнства ВНЗ та міста у ході кількох екскурсій. Вечірню прогулянку Кременцем провів кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей, а наступного дня завідувач Музею історії навчального закладу Валентина Шпак доповнила враження молоді відомостями про історію педагогічної академії. Таємниці замків Тернопільщини повідав візитерам Андрій Заблоцький, організувавши екскурсію до старовинного Вишнівця. Завітали житомирські студенти і до сусідньої Дубенщини, де відвідали славнозвісний замок і військову частину. Підполковник Юрій Нечитайло розповів студентам про специфіку діяльності військовослужбовців, розкрив актуальні проблеми української армії. Кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Данильчук продовжила розмову і висвітлила результати реалізації концепції «Національно-патріотичного виховання дітей та молоді», отримані у ході плідної співпраці науково-дослідної лабораторії «Креативної педагогіки та PR» і військової частини.

Святі місця, які відвідують християни з усіх куточків України та зарубіжжя, не оминули й наші гості. Екскурсії в Почаїв та на джерело Святої Анни відбулись напередодні від’їзду. А на завершення – теплий прощальний вечір, організований студентами 31-СП групи, в ході якого стало зрозуміло, що перша зустріч однозначно не стане останньою.

І дійсно, невдовзі студенти нашої академії, прийнявши запрошення, здійснили візит у Житомирський державний університет імені Івана Франка. Знайомство з Житомиром розпочалось із екскурсії містом, відвідування музеїв, визначних місць і пам’яток.

У ВНЗ делегацію з Кременця привітно зустріли члени кафедри соціальної педагогіки та психології ЖДУ. По завершенні офіційної зустрічі, наші студенти на чолі з викладачами нашої академії Володимиром Терпелюком і Андрієм Заблоцьким разом з новими друзями відвідали виставку відомого українського художника Юрія Камишного. Наступного дня брали участь у форум-виставі «Бабусине щастя», що для наших студентів було незвичною формою роботи. До слова, по приїзді майбутні соціальні педагоги з упевненістю повідомили, що в новому навчальному семестрі обов’язково відтворять здобутий досвід і організують аналогічний захід в КОГПА.

Безумовно, програма студентської академічної мобільності включала не тільки культурно-розважальні заходи, а й передбачала навчання, збагачення теоретичних і практичних знань з фахових дисциплін. Тож в рамках програми відбулася зустріч із доктором педагогічних наук, проректором з наукової роботи ЖДУ імені Івана Франка, професором Наталією Сейко. Далі – відвідання семінарського білінгвального заняття з курсу «Актуальні проблеми соціальної роботи», участь у квесті «Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я» і в тренінгу «Профілактика насильницьких дій. Стамбульська конвенція». І насамкінець – масовий захід «Людина року», де наші делегати, звісно, були не пасивними глядачами, а навпаки – активними учасниками.

Зустрічі студентів нашої академії та Житомирського ДУ ім. Івана Франка продемонстрували, що студентська мобільність – це завжди цікаво і корисно.

 
Анонси
Галерея
6
66
На даний момент 469 гостей на сайті