Пошук

ПАМ’ЯТАЙ, ЩО ТИ БУВ УЧНЕМ КРЕМЕНЦЯ

Традиційні зустрічі випускників нашого навчального закладу відбуваються щороку. Проте цьогорічна зустріч виявилася особливою. Випускники Кременецького педагогічного училища 1982 року випуску зібралися у рідній альма-матер через 35 років. Як виявилося згодом, частина їх приїхали вперше після закінчення навчання, тому враження їхні були надзвичайно яскравими і незабутніми.

Розмови, обійми, спогади, фото на пам’ять, телефонні дзвінки до тих, хто не зміг приїхати… І все це зводилося до єдиного висновку: незважаючи на освіту в інших ВНЗ, рідне педучилище дало найвагоміші знання, залишило найдорожчі згадки, стало надійним острівком дружби, місцем народження сокровенних почуттів юних сердець. Бо саме тут багато речей відбувалися вперше… А таке не забувається ніколи.

Насамперед, зустріч зі студентською юністю почалася в модернізованих, оновлених приміщеннях і на естетично оформлених довколишніх територіях. Короткий екскурс в історію альма-матер в Музеї навчального закладу провела завідувач музею Валентина Шпак. Сам факт, що за цей період пройдено шлях від педагогічного училища до гуманітарно-педагогічної академії, говорить сам про себе, викликаючи у колишніх студентів радість і гордість.

Та справжньою несподіванкою для гостей стала святкова програма, підготовлена музичними колективами й окремими виконавцями академії та коледжу в залі Гуго Коллонтая (тоді це був спортивний зал, який, між іншим, частенько виконував роль залу для проведення вечорів відпочинку.

Концерт урочисто відкрив гімн академії у виконанні чоловічого квартету у складі Володимира Дзюми, Ярослава Міщени, Володимира Іванюка та Петра Клака. Цей колектив під керуванням Валерія Яскевича виконав ще декілька пісенних творів, які викликали бурю оплесків та емоцій. Гаряче і бурхливо приймали присутні на сцені Концертного залу художній народний ансамбль ”Калина“ (ним керує випускниця 1982 року Олена Новик), солістів-вокалістів Наталію Попілевич, Юлію Гусарук, Ілону Данилюк, Оксану Б’ялковську, а також студентів-інструменталістів Валерію Сазанську (фортепіано) та Павла Яловського (баян). Гості щиро дивувалися і раділи, що в нашій академії так багато справжніх талантів високого рівня майстерності.

Кожен із творів був пісенно-музичним вітанням випускникам та їхнім педагогам-наставникам, яким вдячні вихованці дарували квіти, теплі слова поваги та вдячності за дійсно неоціненний багаж знань і безмежне терпіння. Серед викладачів були присутні Катерина Григорівна Єрусалимець – викладач фізкультури, Ольга Миколаївна Цибульська – викладач педагогіки, груповий керівник 4-Д групи, Ольга Олексіївна Яловська (Гарбар) – викладач методики формування елементарних математичних уявлень, Світлана Михайлівна Ткачук – викладач загальної психології, Світлана Миколаївна Онишкевич – викладач методики ознайомлення з природою, Войтко Людмила Остапівна – викладач дитячої психології, груповий керівник 4-В групи, Багнюк Анатолій Лаврентійович – викладач суспільствознавства,  наукового атеїзму, Олег Володимирович Слободенюк – викладач технічної творчості студентів відділу праці та креслення.

Хвилиною мовчання вшанували тих педагогів, які назавжди залишили наш світ: Редько Василь Семенович, Стиранкевич Геннадій Ростиславович, Комар Зінаїда Олександрівна, Королюк Сергій Улянович, Колесніков Анатолій Миколайович, Суд-Злочевська Ольга Іванівна, Яцура Стефанія Стефанівна, Сукенник Георгій Андрійович, Конашевський Василь Степанович, Андрійчук Марія Миколаївна, Блащук Юрій Сидорович, Кучерук Таїсія Кирилівна, Корчаківська Лідія Володимирівна, Кратко Богдан Федорович, Маринюк Юрій Володимирович, Зам’ятін Борис Акимович, Левко Алла Федорівна, Попович Марія Орестівна, Романюк Богдан Іванович, Редько Юля Тимофіївна.

Приємно, що до репертуару ансамблю ”Калина“ було включено пісню ”Осінь“ В’ячеслава Войтка на слова світлої пам’яті Богдана Романюка – куратора 4-Г групи.

Упродовж концерту на екрані демонструвалися фотокадри з альбомів академічних груп, а чарівні ведучі Марина Крупенко й Ольга Гануліч давали веселі й цікаві характеристики як студентам, так і викладачам, викликаючи в них, солідних, замріяних, зніяковілих, посмішки та сльози збентеження. Бо кожен із гостей на деякий час повертався у ті неповторні часи, ступаючи незабутніми стежинами юності та молодості, скидаючи з плечей вантаж років і десятиліть…

На завершення до слова запросили ще одну випускницю того року, а нині – кандидата педагогічних наук, доцента Любов Кравець. Вона подякувала гостям за те, що знайшли час прийти і приїхати на зустріч, організаторам концерту – за дивовижне свято для душі, а також провела традиційну профорієнтаційну роботу: розповіла про спеціальності та матеріальну базу педагогічного коледжу й академії, про педагогічний колектив і перспективи розвитку рідної альма-матер, яка із задоволенням прийме нове покоління студентів – дітей, онуків, знайомих своїх випускників.

Уросте дійство для учасників зустрічі підготували Василь Скоропляс, Олена Новик, Олександр Ковень і Левко Харамбура.

І хай у серцях кожного зі студентів і випускників гордо звучать слова засновника навчального закладу Тадеуша Чацького: ”Пам’ятай, що ти був учнем Кременця!“.

 
Анонси
Галерея
18
1818
На даний момент 509 гостей на сайті