Пошук

«GOOD NEIGHBOURS»

Таку назву носив Міжнародний проект, організований варшавським товариством «Passionfruits» (Польща), що відбувся наприкінці літа у Мурзасіхлє з участю молодіжних танцювальних груп з Польщі, Литви й України.

Мета даного проекту – інтеграція молоді в суспільстві, встановлення та підтримання добросусідських і загальнолюдських стосунків між різними народами, сила діалогу і підтримання толерантності, взаєморозуміння. Все це – через пізнання культури, мистецтва, мови, звичаїв, традицій, історії іншого народу.

У цьому проекті брали участь три молодіжні групи з Польщі, Литви та України (учасники народного художнього ансамблю танцю «Горлиця» КОГПА ім. Тараса Шевченка).

Нашу країну представляв у проекті народний художній ансамбль танцю «Горлиця» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (керівник – Андрій Медецький).

Кожен день був розписаний на різноманітні заняття. Керівники груп провели майстер-класи з національних народних танців.

Всіх учасників розділили на інтернаціональні групи по 10 чоловік. Кожній групі була задана певна важливо суспільна тема, за якою група мала скласти сценарій та зняти фільм. З ними працював польський професійний режисер. Учасники грали ролі, шукали відповідне вбрання й антураж під музичний супровід Тетяни Медецької.

Результат вартував затраченого часу та зусиль. Всі були в захопленні, особливо після перегляду своїх короткометражних фільмів. Жартували, що будуть номінуватися на «Оскар».

Окрім цього, здійснено сходження на одну з гірських вершин польських Татр (2155м). Бачили високогірне озеро Чорний став, чимось схоже на Синевир. Краєвиди відкривалися фантастично красиві: гряда гір, яку називають Гевонт (нагадує легендарного сплячого лицаря, котрий охороняє свою землю і готовий повстати на її захист при небезпеці). Було важко, але кожен міг пишатися собою.

Вільний час проводили у басейнах та термах ( Хохоловські терми).

Учасники проекту здружилися між собою, обмінялися адресами, спілкуються у соціальних мережах. Одні вдосконалювали свої знання з польської мови, а хтось тільки почав робити ці кроки. Панувала досить доброзичлива і тепла атмосфера, що залишила лише приємні спогади.

 
Анонси
Галерея
44
4444
На даний момент 348 гостей на сайті