Пошук

«#ЖИВОПИС #РОСЛИННІСТЬ #АБСТРАКЦІЯ» ДМИТРА НІКІФОРЧУКА

Молодий художник Дмитро Нікіфорчук народився в Кременці. Тому й не дивно, що наше древнє місто з багатим історичне мминулим, з неповторною природою й архітектурою, яке часто називають «Маленькою Швейцарією», назавжди полонило душу хлопця. З раннього віку він цікавився мистецтвом. Під час навчання в Кременецькій ЗОШ-інтернаті займався в ляльковому та драматичному театрі Кременецького районного центру дитячої творчості, був призером творчих конкурсів районного, обласного та всеукраїнських рівнів. У вільний час відвідував гуртки школи, зокрема творчу групу «Фарбування», де вивчалися різноманітні техніки малюнка. Протягом шкільного часу був головою учнівського уряду району та заступником голови учнівського уряду Тернопілля. Поруч з історією України, Кременеччини цікавився історією, культурою та традиціями Польщі.

З 2015 року навчається в Краківському педагогічному університеті ім. Комісії Народової на факультеті мистецтв (напрямок «Анімація культури в соціальному просторі», а з 2017 року – на факультеті промислового дизайну. В 2016 році представив першу персональну виставку в музеї Юліуша Словацького в Кременці.

А на початку осені неординарна виставка картин Дмитра Нікіфорчука «#живопис #рослинність #абстракція» гостювали в неординарній «виставковій залі» – оранжереї Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка, що стало яскравою подією мистецького життя міста. Викладачі та студенти академії, учні ЗОШ, кременчани мали унікальну можливість оглянути дивовижний авторський вернісаж зображень рослин у поєднанні з  елементами абстракції на фоні живої природи оранжереї. Розповіді юного митця про свою нестандартну новаторську техніку виконання робіт і додаткові біологічно-мистецькі засоби, запропоновані Дмитром, зацікавили кожного з відвідувачів і залишили дійсно неповторні і незабутні враження.

Виставка відбулась за сприяння кафедри біології, екології та методики їх викладання та зокрема кандидатів біологічних наук Ольги Дух і Нелі Цицюри.

 
Анонси
Галерея
Етнографічна світлиця
Етнографічна світлицяЕтнографічна світлиця
На даний момент 607 гостей на сайті