Пошук

ПОСВЯТА У НОВОМУ ФОРМАТІ

З нагоди тижня першокурсника в КОГПА ім. Тараса Шевченка традиційно проведено посвяту у студенти  першого курсу.

Протягом кожного із трьох днів команди боролися за перемогу, а особливо за приз – грамоту та смачненький тортик. Кожен першокурсник отримав медаль з надписом «Тепер я студент КОГПА».

Першого дня у студентському квесті брали участь першокурсниками коледжу, наступного – за перемогу боролися перша половина студентів І курсу академії, а на третій день ті ж перепони долалиа друга половина першокурсників.

Всі, хто висловив бажання стати учасником квесту, були поділені на команди, які проходили станції-завдання. Кожна групка студентів отримала своїх наставників з числа організаторів свята, які  лише підбадьорювали їх, підтримували командний дух, виявляли у студентів лідерські якості і, звичайно, допомагали орієнтуватися на новій для першокурсників території нашої академії.

Організатори підготували 10 станцій, на яких за 10 хвилин потрібно виконати завдання, оцінене в 10 балів, а також можна отримати +1 бал за правильно відгадану загадку.

Ця гра, в якій задіюється одночасно інтелект учасників, їх фізичні здібності та уява.  Тут необхідно проявити винахідливість і кмітливість, тренувати власну пам'ять і увагу.  Квест допомагає відмінно справлятися з командоутворенням, допомагає їм налагодити успішну взаємодію в команді, відчути та сформувати взаємовиручку, поділ обов'язків і взаємозамінність, а при необхідності навчитися мобілізуватися та дуже швидко вирішувати нестандартні завдання. За кожною станцією приховувалися всі труднощі студентського життя.

Що ж, спробую описати декілька етапів квесту.

Починалася гра з бігу в мішках. Один представник від кожної команди, пройшовши шлях, отримував карту з переліком станцій і їх розташуванням. З картами в руках учасники вирушили на подолання етапів вже дорослого студентського життя.

«Лабіринт». Команда шикувалась у колону. Всім учасникам, крім останього, завязували очі. Останній повинен був провести команду через заданий лабіринт, подаючи певні сигнали невербального характеру, наприклад плескав по плечу.

«Кулі». Один з учасників розсипав з відра 40 куль, які розліталися в різні сторони, а всі інші учасники повинні були зібрати їх, не переступаючи лінію-табу. 4 кулі – 1 бал. Головною проблемою цієї станції було те, що перший учасник не знав, що будуть робити інші учасники, і розсипав їх хаотично.

«Путанка». Пройти через дві площини, утворені нитками, не торкнувшись ниток. 1 учасник – 1 бал. Тут спрацьовував командний дух, адже  всі старалися підказати, як краще пройти перепону.

«Ящик Пандори». Він приховував у собі назви спеціальностей нашої академії та предмет, який асоціюється з певною спеціальністю. Треба було утворити правильні пари.

«Вірш». Відтворити відомі вірші українських письменників, написані рядки яких було розрізано і складено вперемішку.

«Лук». Зі спортивного лука влучити у сектор.

«Нестримний м’яч». На двох мотузках перенести м’яч під аркою Академії так, щоб він не впав.

«10 логічних питань». Відгадати загадки як для дітей, так і для дорослих.

Що ж, свято вдалося на УРА! Всім першокурсникам ду-у-у-же сподобалося. Учасники й організатори також залишилися задоволеними.

Організаторами квесту виступили Дмитро Мельничук – голова Кременецького осередку Всеукраїнської громадської організації «СОКІЛ»; Тетяна Ботвінко – в.о. голови Студенського ректорату, Таня Кара – перший студентський проректор, Андрій Міріука – староста гуртожитку № 1, Олег Степанець – староста гуртожитку № 2, Андрій Шаркий – керівник інформаційного відділу Студентського ректорату, Софія Шилюк – голова волонтерського загону, Андрій Степанець – затупник голови Кременецького осередку Всеукраїнської громадської організації «СОКІЛ» з військових питань, а також студенти нашої академії Ірина Каштан, Дмитро Кужель, Назар  Прокопів, Степан Нагайовський, Юлія Гринюк, Іван Томаєр, Марія Головко, Максим Судак, Ангеліна Вершлер, Зоя Решетнік.

Студенство висловлює подяку за працю Кремнецькому осередку Всеукраїнської громадської організації «СОКІЛ» та Студенському ректорату та яскраве представлення студентського дозвілля для першокурсників.

Також варто сказати величезне «спасибі» ентузіастам-старшокурсникам, які не втомлюються створювати цікавинки для своїх молодших колег і вносять різноманіття в життя тих, кому між розвагами доводиться гризти твердий граніт науки.

Ну а якщо ж ти, наш новий студенте, теж хочеш зробити щось схоже, в тебе безліч ідей, що можна провести у нашому ВНЗ, то мерщій у Студентський Ректорат!. Зроби час свого навчання в академії найяскравішим!

 
Анонси
Галерея
18
1818
На даний момент 495 гостей на сайті