Пошук

ПРЕДМЕТ ОБГОВОРЕННЯ – ЗАКОН ПРО ОСВІТУ

Громадська організація «Молодь Кременеччини» (голова Сергій Колісецький) і первинна профспілкова організація студентів Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (голова Андрій Заблоцький) на базі нашої академії провели районний навчальний семінар під назвою  «Новий Закон «Про освіту»: очікування та реальність».

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся Сергій Колісецький, який акцентував увагу на важливості новоприйнятого закону й особливостях його впровадження в освітній процес.

Начальник юридичного відділу Кременецької міської ради Олена Тартак оприлюднила тему «Реформа освіти: новий Закон України «Про освіту»».

Аналіз Закону та можливих наслідків його впровадження зробила доктор історичних наук, доцент нашої академії Ірина Скакальська в доповіді: «Важливість формування у педагогічному ВНЗ майбутнього «агента змін» для Нової української школи».

Начальник відділу освіти Кременецької міської ради Наталія Щербатюк охарактеризувала освітню систему міста Кременця й очікувані локальні освітні зміни в місцевих ЗОШ.

Про правовий захист педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників говорили начальник відділу правової інформації та консультації Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Точинська та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис.

У роботі семінару брали участь перший заступник кременецького міського голови Микола Матвіюк, проректор з навчальної роботи академії, кандидат психологічних наук, доцент Марія Боднар, директор Кременецького педагогічного коледжу Оксана Камінська, кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей, голова студентського профкому, викладач педагогічного коледжу Андрій Заблоцький, студенти – представники різних факультетів академії та коледжу,


У комплексі проблем, над якими працювали учасники семінару, – перспективи формування в Україні сучасної системи освіти; конкретність і предметність змін, які може принести в роботу педагога новий Закон про освіту; нововведення у сфері позашкільної освіти; роль національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; державні гарантії педагогічним і науково-педагогічним працівникам; формальна, неформальна та інформальна системи освіти; суть і особливості інклюзивного навчання; реальні можливості впливу інституту освітнього омбудсмена на рівень захисту прав учасників освітнього процесу.

 
Анонси
Галерея
30
3030
На даний момент 261 гостей на сайті