Пошук

ЗНАТИ ПРАВА, ВИКОНУВАТИ ОБОВ’ЯЗКИ

У цьому смисл правопорядку, запорука реалізації демократичних свобод людини-громадянина. Цим визначена світоглядно-філософська основа свободи кожного з нас – знання. «Знати – це бути вільним» – аксіома, яку ніхто не заперечив і не заперечить, бо вона – від Всевишнього: «Істина зробить вас вільними», як гласить Святе Євангеліє.

До заходів традиційного Всеукраїнського тижня права, який проходить у період, що включає 10 грудня (День прав людини) цьогоріч долучилися студенти всіх спеціальностей академії і коледжу, студентські деканати, куратори академгруп, громадські активісти. Форму і зміст заходів визначила їх мета: підвищення рівня правової культури молоді, інформування студентства щодо їх конституційних прав і обов’язків, можливостей і засобів правового захисту. Були організовані виставки спеціальної та науково-популярної юридичної і політико-правової літератури, презентація нових видань із прав людини і громадянина та іншої літератури правового змісту.

В рамках реалізації Загальнонаціонального просвітницького проекту «Я маю право!», що здійснюється Міністерством юстиції України у співпраці з місцевими структурами системи безоплатної правової допомоги, у нашому навчальному закладі відбулися зустрічі викладачів і студентів із працівниками Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Наталією Бобрик, працівниками Центру Ярославом Лисом і Сергієм Філиком.

Відбувся продуктивний діалог студентів і працівників навчального закладу із представниками Кременецького районного відділення національної поліції України, інспектором відділу у справах неповнолітніх Русланою Міщук і оперативним працівником, старшим лейтенантом Романом Семенюком, а також із начальником служби у справах дітей Кременецької міської ради Наталією Бесядою. Йшлося не лише про права й обов’язки молодої людини, студента, а й про криміногенну ситуацію в місті та районі, стан підліткової злочинності, навіть про насильницькі дії проти дітей і в молодіжному середовищі. У зустрічах студентства і працівників академії з юристами і правоохоронцями міста брала участь юрисконсульт навчального закладу Мар’яна Риндич.

Підтвердженням активності студентів на зустрічах з працівниками правових інституцій і владних структур стала підготовлена майбутніми вчителями музики Діаною Верещинською, Іриною Житарюк, Сергієм Доротюком і завтрашніми фахівцями дошкільної освіти Мирославою Булінгер і Вікторією Ковальчук тематична презентація «Права людини і права дитини у контексті сучасності».

Значну організаційну роботу з підготовки і проведення заходів Всеукраїнського тижня права в академгрупах навчального закладу провели кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей, викладач коледжу Валентина Мацкова, голова громадського об’єднання «Молодь Кременеччини», викладач коледжу Сергій Колісецький. Координував заходи Тижня проректор з виховної роботи, доцент Микола Сиротюк.

 
Анонси
Галерея
foto 8
foto 8foto 8
На даний момент 766 гостей на сайті