Пошук
Головне меню

БАРВИ ТВОРЧОЇ СПІВПРАЦІ

Побачив світ художньо-інформаційний альбом «Міжнародний науково-мистецький симпозіум «Зустрічі в Кременці»», який містить інформаційні та ілюстративні матеріали про згаданий форум і подає короткі нариси життєтворчості його учасників. Видання ілюстроване світлинами та репродукціями картин, написаних під час художніх пленерів у Кременці майстрами пензля з України, Польщі, Німеччини, США, Словаччини, Сербії, Італії, Швеції, Болгарії.

У передмові мистецького очільника симпозіуму, польської художниці, професора Терези Жебровської зазначається: ініціаторами та співорганізаторами міжнародного мистецького проекту виступили Товариство Форум Інноваційний ODIN (м.Краків), Краківський педагогічний університет і Кременецька гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, і зокрема підкреслюється, що саме ці установи забезпечують повноцінне проведення художніх пленерів у Кременці й організовують за їх результатами мистецькі вернісажі в Україні, Польщі та інших країнах. Голова Товариства ODIN Лєшек Жебровський у статті «Кременецькі «ігри барв» Яна Цибіса» розкриває роль кременецького періоду в житті та творчості цього відомого польського майстра.

Поряд із роботами художників інших країн альбом презентує творчість заслуженого майстра народної творчості України, доцента кафедри методики викладання мистецьких дисциплін нашої академії Тетяни Балбус картиною «Український квітник біля хати». Кандидат мистецтвознавства, автор наукових праць з історії образотворчого мистецтва, доцент кафедри Олександра Панфілова запропонувала художнє полотно «Старе місто». Активна учасниця пленерів «Зустрічі в Кременці», науковець цієї ж кафедри Юлія Янчук помістила в альбомі роботу «Констеляція» власної експериментальної художньої техніки.

Викладач нашого педагогічного коледжу Богдана Гуменюк представлена аквареллю «Брама» та повідомленнями про участь у всеукраїнських художніх виставках. Її колега, учасниця багатьох художніх пленерів і вернісажів Іванна Погонець надала одну зі своїх картин місцевої тематики «Стежка на горі Боні». Член жіночого мистецького гурту «Палітра» Юлія Трачук продовжила кременецьку сюжетну лінію полотном «Фрагмент родинного міста». В оригінальному контексті та із символічним змістом в картині «Кольоровий дощ» на фоні Замкової гори зобразила рідне місто художниця, учасниця персональних і колективних виставок та міжнародних пленерів Світлана Ткачук.

В альбомі повідомляється, що роботи наших майстрів знаходяться у приватних колекціях шанувальників образотворчого мистецтва і демонструвались у виставкових залах Польщі, Німеччини, Чехії, Швеції, США, Канади, Росії та інших країн світу.

 
Анонси
Галерея
inst15
inst15inst15
На даний момент 445 гостей на сайті