Пошук

ЗА ДОСВІДОМ – В «АСТРУ»

У рамках Програми національних обмінів голова громадської організації «Молодь Кременеччини» Сергій Колісецький брав участь у міні-стажуванні в ГО «Центр сучасного розвитку «АСТРА» у Новій Каховці на Херсонщині. «АСТРА» працює над питаннями залученням містян до участі у громадському житті; формування та становлення громадянського суспільства, над розбудовою правової держави; навчанням та залученням до висвітлення проблем міста у сучасних засобах масової інформації; вивченням комп'ютерних технологій та використанням мережі Internet; реалізацією творчого потенціалу молоді; навчанням у сфері підприємництва, стартапів; інклюзивною освітою та охороною культурної спадщини.

Саме місто Нова Каховка – 60-річна  архітектурна пам’ятка. «Кам’яні вишиванки» – ось що вражає найбільше!  Близько 180 будівель, оформлених ручним різьбленням по штукатурці.

Протягом стажування Сергій мав змогу познайомитися з учасниками Програми національного обміну та тими, хто приймав гостей на таврійській землі. Ідеї спільних проектів з ГО інших регіонів, шляхи збереження історичних цінностей, вивчення спонсорської пропозиції, фандрайзинг та залучення донорів – все це представники громадських організацій розглядали протягом трьох напружених, але цікавих днів. Серед тем, які обговорювалися, – здобуття досвіду, можливість порівняння співпраці громадських організацій з іншими організаціями, державними органами влади та місцевим самоврядуванням тощо.

Цей проект дуже корисний і дозволяє дізнатися багато нового, перейняти досвід у більш досвідчених громадських організацій та цікаві пропозиції щодо реалізації проектів у  своїх містах.

 
Анонси
Галерея
foto 26
foto 26foto 26
На даний момент 536 гостей на сайті