Пошук

МИ – В УАС!

Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка офіційно стала членом Української асоціації студентів (УАС) — незалежного національного студентського союзу України, що на добровільних засадах об’єднує осіб, які навчаються у ВНЗ, а також органи студентського самоврядування, інші самоврядні студентські організації для здійснення та захисту їх прав, свобод та законних інтересів.

Історія асоціації сягає 1999 року, коли було засновано одне з перших в Україні всеукраїнських студентських об’єднань — Українську асоціацію розвитку студентського самоврядування (УАРСС). Спадкоємницею УАРСС стає Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Українська асоціація студентського самоврядування» (ВМГО «УАСС»), яка була офіційно утворена 24 листопада 2002 р. та зареєстрована у 2003 р. Першим президентом УАС було обрано Олексія Кляшторного.

18 листопада 2003 р. було підписано договір про співпрацю між УАСС та Міністерством освіти і науки України. У 2006 році УАСС виступила одним зі співзасновників Всеукраїнської спілки молодіжних громадських організацій «Український молодіжний форум». 2 грудня 2007 р. УАСС набуває членства у Європейському союзі студентів і з того часу є єдиним національним студентським об’єднанням України, що має статус повноправного члена цієї міжнародної організації. У 2015 році Асоціація стала однією із співзасновниць Національної молодіжної ради України. У 2016 р. на Х Генеральній асамблеї було прийнято рішення про перейменування у Громадську організацію “Українська асоціація студентів”.

За час своєї діяльності Асоціація накопичила великий практичний досвід у сфері розвитку студентського самоврядування та захисту прав студентів.

На ХІІ Генеральній асамблеї у місті Києві в Національному авіаційному університеті (НАУ) нашу академію представляли студентки 21-СП групи Аліна Савчук та Марія Бойко.

На порядку денному розглядались організаційні питання щодо особового та керівного складу УАС, фінансування органів самоврядування ВНЗ України, процедури і планів проведення наступних асамблей, а також права та обов’язки членів самоврядування. Одноголосно обрано діючого президента УАС Лідію Фесенко.

Поїздка надзвичайно розширила знання про управління та організацію роботи в органах самоврядування та залишила багато приємних вражень і спогадів.

 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 535 гостей на сайті