Пошук

ПАМ’ЯТАЙМО…

В ці  останні дні лютого на Майдані Незалежності у Києві та по всій Україні проходили поминальні вечори за Героями Небесної Сотні. Студенти нашого педагогічного коледжу та академії також по-своєму вшанували Героїв. У переповненій залі Гуго Колонтая відбувся вечір пам’яті «Ангели Майдану».

В основу сценарію були покладені вірші, написані учасниками цих подій прямо на Майдані, у виконанні студентів Ірини Бевсюк, Іванни Свитки, Марії Мазовіти, Валентини Назар, Віталія Бойка, Андрія Колісника та Назара Прокопіва, який, окрім цього, прочитав і власну поезію «Прокинься, генерація незрячих!».

Соліст Володимир Поцілуйко завершив літературну композицію піснею «Ангели Майдану». Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Після цього наш студент і поет Павло Старух прочитав тематичні вірші зі своєї поетичної збірки «Злива» і зробив своєрідний місточок Героям Небесного Батальйону, тим, хто після Майдану став на захист України в зоні АТО.

Продовжили виступи солісти Оксана Бялковська, котра виконала драматичні пісні «Повертайся солдате!», «А мама жде…», та Володимир Поцілуйко із твором «Біля тополі».

На завершення вечора до присутніх звернувся кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей, котрий із болем згадав ці трагічні події, участь в них наших студентів і відмітив, що їхні думи, їх незламність, самопожертва переплетені з Героями Крут, а їхні розстріляні сподівання підхопила вся молодь країни: Революція Гідності триває й донині…

Вечір підготували Василь Скоропляс, Микола Сиротюк, Олександр Ковень і Назар Повар.

 
Анонси
Галерея
10
1010
На даний момент 474 гостей на сайті