Пошук

З УВАГОЮ – ДО ДНІСТРА

Проблеми екологічного стану Дністра вже давно перейшли межі національного масштабу і серйозно хвилюють наших європейських сусідів. Ця річка тече від Карпат до Чорного моря і поїть своїми водами 10 мільйонів жителів України, Молдови та Придністров’я. У Дністровському каньйоні планують побудувати 6 ГЕС, створити 5 водосховищ, а в найбільш незручному місці – пустити води Дністра трубами, що може призвести до повної руйнації екосистеми. Це не тільки затоплені села  та місто Заліщики, а й повна втрата самого каньйону, як геологічного та ботанічного резервату природи, та, зокрема, і туристично-рекреаційної привабливості краю.

З метою збереження природи Дністра, як водної артерії міжнародного значення, Львівське управління водних ресурсів ініціювало проведення Міжнародного конкурсу «Барви Дністра», учасниками якого стали учні та студенти різних навчальних закладів Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Одеської областей та міста Одеси, а також студенти Молдови та Придністров’я.

Серед представників ВНЗ  І – ІІ рівнів акредитації у конкурсі брали участь студенти Кременецького педагогічного коледжу КОГПА ім. Тараса Шевченка: Оксана Люшина (41-Рк) посіла друге місце у номінації «Малюнок» з роботою «Русилівський водоспад», виконаною у техніці гуаші, а Ірина Кулик взяла ІІІ місце в номінації «Наукова робота» з науково-популярною статтею «Ріка мого дитинства», де вона висвітлила природу, історію та екологічний стан річки Золота Липа, що протікає її рідним селом Саранчуки Бережанського району.

До нашого коледжу прибули представники оргкомітету конкурсу  Наталія Нікітюк та Юрій Дзюба, щоб особисто привітати юних призерів Чемпіонату України і вручити їм Дипломи та подарунки.

Бажаємо нашим учасницям нових наукових і творчих успіхів, які стали б імпульсом у вирішені екологічних проблем нашого часу.

 
Анонси
Галерея
galery 17
galery 17galery 17
На даний момент 448 гостей на сайті