Пошук

ПРО КОБЗАРЯ – ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

У рамках профорієнтаційної роботи науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки та психології нашої академії (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Любов Кравець) часто проводять тематичні зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл Кременця. Нещодавно нашими гостями були старшокласники Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука та ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, яких ознайомили з історією навчального закладу, навчально-матеріальною базою академії та педагогічного коледжу, умовами вступу, навчання, проживання та іншими питаннями, що цікавили школярів як потенційних абітурієнтів КОГПА ім. Тараса Шевченка.

Чергова зустріч, на яку прибули учні Кременецької гімназії, пройшла у вигляді студентської виховної години, присвяченої 204-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. В основу виховного заходу лягла поетична вистава під назвою «Будеш, батьку, панувати…» за творами Великого Кобзаря з участю акторів студентського експериментального театру «Пілігрим».

Сюжетним ходом, який поєднав виставу, були рядки поета, написані у казематі, в засланні та в останні місяці життя. У виконанні Андрія Колісника вони цементували в єдине ціле уривки з геніальних Шевченкових творів «Катерина» (Ольга Гануліч), «Лілея» (Олена Чорнобай), монолог Оксани з поеми «Гайдамаки» та «Псалом 11» (Іванна Свитка), «Марія» (Марія Мазовіта), «Осії. Подражаніє» (Назар Буграк). У ролі молодого Тараса з твором «Чи написать собі самому?», котрий став прологом вистави, виступив актор Віталій Бойко.

Атмосфера аудиторії, тематика виховного заходу й елементи сценографії сприяли глибокому сприйняттю таких емоційних монологів-роздумів.

Цікавим творчим сюрпризом став виступ учня Кременецької ЗОШ № 4, юного скрипаля, дипломанта  міжнародних конкурсів Леоніда Дацюка, котрий виконав твори «Каприз» М.Скорика, «Каприз № 21» Н.Паганіні та «Сонату-баладу № 3» Ежена Ізаї.

По закінченні вистави глядачі щиро аплодували й охоче спілкувалися з виконавцями. Декілька студентів та гімназистів виявили бажання стати акторами «Пілігриму».

Підготували виставу культорганізатор педагогічного коледжу Василь Скоропляс і технічний режисер Олександр Ковень.

 
Анонси
Галерея
13
1313
На даний момент 513 гостей на сайті