Пошук

ВСЕ – ДЛЯ МАЛЕЧІ

Тернопільське видавництво «Мандрівець» у серії «Бібліотечка дошкільника» продовжує публікувати посібники, матеріали яких підібрала, систематизувала та підготувала до друку досвідчений фахівець з теорії та методики дошкільного виховання, науковець кафедри теорії і методики дошкільної та початкової освіти Ольга Яловська. З нових її видань привертають увагу «старі» «Веселі задачі. Посібник для батьків і дітей». Ця книжка має офіційне уточнення: «Видання четверте, без змін». Якщо конкретизувати, то четверте видання цієї невеличкої за обсягом (88 сторінок) та багатої й оригінальної за змістом книжечки є ювілейним: рівно 20 років тому у «Мандрівці» побачив світ її перший випуск. «Веселі задачі» не втратили свої актуальності донині, бо в них – матриця людського розуму – логіка та її конкретне втілення – інтелектуальні задачі та завдання. Вони – для наших найменших розумників, які неминуче стануть великими інтелектуалами в майбутньому, якщо шліфуватимуть свій інтелект на цікавих і веселих логіко-математичних та ігрових завданнях «Веселих задач» Ольги Яловської. А доповнення «без змін» (за 20 років!) свідчить тільки про те, що поміщені в посібнику матеріали насичені класичним (для дитячої душі та розуму) змістом і набрали універсальної, неперехідної та сприйнятливої для малого читача форми.

Така ж інтелектуальна спрямованість характерна для нового видання автора «Любій малечі про неправдиві речі», де підібрано й тематично впорядковано небилиці з українського та зарубіжного фольклору, авторські твори. Підбірка сприятиме розвитку логічного мислення та вихованню почуття гумору в дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. У книзі є розділи методичного формату: «Лімерики – чудова розвага для дітей», де подано практичні рекомендації щодо навчання дітей складанню лімериків – п’ятирядкових віршів комічного характеру, та «Чого на світі не буває», де вміщено методичні поради організації ігор, ігрових вправ та ігрових занять з використанням небилиць.

Обом книгам дали високу рецензенти – науковці та практики: доктор педагогічних наук, професор В.Є.Бенера, кандидат педагогічних наук, доцент Л.В.Калуська, тернопільські фахівці дошкільної освіти О.В.Гірняк та О.М.Орляк, педагог Київської школи № 301 ім. Ярослава Мудрого Н.П.Петренко. Їх оцінки виходять із того, що дитячий фольклор, як частина народної педагогіки, має особливе пізнавальне і виховне значення – і Ользі Яловській як автору-упоряднику вдалося творчо й ефективно підібрати і систематизувати матеріали творчості для дітей з метою їх навчання та виховання.

 
Анонси
Галерея
Професорсько-викладацька конференція
Професорсько-викладацька конференціяПрофесорсько-викладацька конференція
На даний момент 418 гостей на сайті