Пошук

НАШІ – НА ВЕЛИКОМУ ЕКРАНІ

Минулого року, в День незалежності, на екрани України вийшов художній фільм «Червоний», який одразу потрапив до п’ятірки лідерів прокату серед українських прем’єр. Пропедевтикою сюжетної лінії цієї стрічки стане новий історичний фільм «Червоний. Без лінії фронту». Сценарій картини написав відомий український письменник Андрій Кокотюха. З попереднього фільму до нового перейшли режисер Заза Буадзе, актори Микола Береза, котрий виконує роль головного героя Данила Червоного, та Олег Стефан – виконавець ролі «Ворона». За сюжетом стрічки, Данило Червоний («Червоний») пройде шлях від студента Кременецького ліцею до командира загону Української Повстанської Армії, здобуде бойові перемоги, зустріне своє кохання. Однак у нього будуть і життєві негативи: підступність і зрада, помилки та їх подолання. В загальному, у фільмі буде показано життя мешканців нашого краю, події на Волинській землі у період 1935 – 1945 років, основним змістом яких було протистояння українських патріотів з польськими, німецькими та радянськими окупантами.

Більшу частину фільму «Червоний. Без лінії фронту», за словами Андрія Кокотюхи, зніматимуть саме в Кременці – і глядачі побачать Кременець 1930-х років, якого на екранах ще ніколи не було. Сценарист обіцяє, що сюжет фільму приматиме глядача у напрузі впродовж усього перегляду.

Серед місцевих організацій, які долучилися до заходів по забезпеченню зйомок фільму, – й наша академія. Окремі епізоди картини знімаються на території навчального закладу, у стінах історично-архітектурного комплексу колишнього ліцею; творчій групі надано відповідні робочі площі і допомогу у забезпеченні реквізитом. Та головна і найцікавіша для нас допомога творцям фільму – це добровільна участь працівників і студентів академії та коледжу у зйомках масових сцен.

Прем’єра фільму «Червоний. Без лінії фронту» запланована на 2019 рік. І тоді ми зможемо побачити наших, наш навчальний заклад, місто і багато хто самих себе на великому кіноекрані, який відобразить одну із трагічних, але яскравих сторінок української історії – історії рідного краю.

 
Анонси
Галерея
44
4444
На даний момент 497 гостей на сайті