Пошук

СТАРТУВАВ СПОРТИВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ

Перша ластівка може принести весну. Та коли вона запізнюється, то весняні дні віють зимовою прохолодою. Це успішно стверджують студенти і викладачі спеціальності «Фізичне виховання». На доказ реальності ранньої весни за будь-якої погоди вони організували Весняний фестиваль фізичної культури і спорту «Студентська весна – здоров’я молодої нації – 2018». Патронат заходу здійснює кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання (завідувач – професор Олена Довгань). Фестиваль весняний, то й і фініш його – в останній день весни, а старт, як і належить, – у березні. Проводиться він у рамках оздоровчої позанавчальної програми фізичного розвитку студентської молоді. З огляду на його статус, захід спрямований на вирішення комплексу завдань: на пропаганду здорового способу життя, організацію активного проведення вільного часу, залучення студентів і працівників навчального закладу до оздоровчих заходів і регулярних занять фізичною культурою і спортом, визначення кращих спортсменів і команд – як у рейтинговому форматі, так і для комплектування збірних команд академії з наступною їх участю у спортивних змаганнях і турнірах різного рівня.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням фестивальних змагань покладено на Головну суддівську колегію, очолювану суддями національної категорії України, заслуженим працівником фізичної культури і спорту України, доцентом Володимиром Прокоповичем (головний суддя) й асистентом кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання Юрієм Яворським (секретар).

У програмі Фестивалю – турнір із шахів і шашок, конкурс «Аеробіка «Хіп-Хоп»», особиста першість з настільного тенісу, змагання з баскетболу «3×3» та волейболу «2×2», із загальної фізичної підготовки та інші. Завершиться Фестиваль Днем здоров’я у формі туристичного походу працівників навчального закладу із залученням членів їх родин.

Як і передбачено програмою, перша ластівка прилетіла на шахову дошку: відбулися змагання з шахів і шашок (особиста першість серед чоловіків і жінок). Відповідальним організатором і головним суддею виступив кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Віктор Слюсарчук, якому асистував майбутній учитель фізичного виховання, четвертокурсник Андрій Міріука.

В заключній стадії турніру брали участь 6 шахістів і 10 шашкістів. По 6 учасників представляли спеціальності «Фізичне виховання» і «Технологічну освіту», 3 – «Англійську мову і літературу», 1 – «Музичне мистецтво». За призові місця серед шашкістів боролися Віктор Свирида (31-Ф), Володимир Воронко (31-Фк) та Ольга Вовк (31- ТОк). Переможцем став представник педагогічного коледжу Володимир Воронко, друге місце – за третьокурсником академії Віктором Свиридою, а третє – за студенткою коледжу Ольгою Вовк. Призові місця з шахів розіграли між собою студенти академії: перше місце виборов Денис Мельничук (21-А), друге – в Олени Тенюки (11-А), а на третьому – Андрій Шлапа (21-Ф).

Характерні особливості турніру: із шести призових місць майбутні вчителі фізичного виховання здобули рівно половину; у шахах домінували представники спеціальності «Англійська мова і література», які  зайняли першу і другу сходинки п’єдесталу пошани; троє учасників (Олена Тенюка, Андрій Шлапа й Андрій Міріука) виступили в обох видах змагань; володарі перших місць здобули перемоги в усіх зустрічах; дівчата показали себе гідно в обох видах змагань (третє місце в шашках і друге – в шахах).

Сподіваємось, що й в інших фестивальних поєдинках нас чекають нові приємні сюрпризи і позитивні емоції.

 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 531 гостей на сайті