Пошук
Студенту

У рамках проекту «Переосмислення спадщини: АБЕТКА для використання» в Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії ім.Тараса Шевченка пройшов воркшоп, спрямований на вивільнення креативного потенціалу закладів культури і науки, на інструменти розвитку локальної, регіональної та національної ідентичності, на переосмислення мистецької праці в контексті збереження культурної та природної спадщини й на умови для партнерських ініціатив в громадах України (Схід – Захід).

Протягом трьох годин працівники кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій працювали із директором Нікопольської міської школи мистецтв, головою ГО «Козацький набат», засновником Центру освіти дорослих у м.Нікополь Ольгою Пастушок. В ході зустрічі відбулася презентація виробів учнів Школи мистецтв м.Нікополь та обговорення форм навчання, відвідання гончарної студії, інклюзивної еко-арт-майстерні та неформальне спілкування зі студентами та викладачами академії. Проект реалізується в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

У читальній залі академії пройшла панельна дискусія «Монетизація як спосіб збереження культурної, наукової та природної спадщини», активними спікерами якої були директор меморіального Дому-музею Івана Франка Богдан Тихолоз (м. Львів), науковий співробітник Навчально-наукового інституту будівництва та архітектури Національного університету водного господарства та природокористування Павло Бенедюк (м.Рівне.), директор Школи мистецтв м. Нікополь, менеджер культурних проектів ГО «Козацький набат» Ольга Пастушок, директор Бродівського історико-краєзнавчого музею, краєзнавець Василь Стрільчук, заступник міського голови м.Кременець Микола Матвіюк, голова ради ГО «Кременецька екологічна ліга» Оксана Тимошенко, директор Кременецької міської бібліотеки ім.Юліуша Словацького Оксана Вальчук. Модератором заходу виступила кандидат філологічних наук, менеджер культурно-освітніх проектів ГО «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток» Юлія Голоднікова.

Учасники панельної дискусії обговорювали проблеми популяризації української культурної, наукової та природної спадщини й умови зміни штучного обмеження можливостей її функціонування у вітчизняному просторі. Подія відбулась у рамках згаданого проекту «Переосмислення спадщини: АБЕТКА для використання» і Програми національних обмінів «Містки громадської активності» за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії.

 
Анонси
Галерея
22
2222
На даний момент 473 гостей на сайті