Пошук
Головне меню

Наукові досягнення випускників спеціальності «Дошкільна освіта»

Кравець Любов Михайлівна – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки та психології Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

У 1982 р. закінчила Кременецьке педучилище з відзнакою. 2009 р. у спеціалізованій вченій раді Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля захистила дисертаційне дослідження «Виховання саморефлексії у студентів вищих педагогічних навчальних закладів» та отримала диплом кандидата педагогічних наук зі спеціальності «Теорія і методика виховання».

Автор наукових праць з проблем дидактики, теорії виховання та соціального виховання. У її науковому доробку більше 30 публікацій.

Марунько Орися Адамівна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов та методики їх викладання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

У 1988 році закінчила Кременецьке педагогічне училище за спеціальністю: Дошкільне виховання. 2009 року захистила дисертаційне дослідження на тему: «Усталенні конструкції з кон`юнктивом у сучасній німецькій мові» за спеціальністю 10.02.04. – германської мови в спеціалізованій вченій раді Д 26.001. 11 Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагороджена грамотою Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації за сумлінну творчу працю на освітянській ниві, професіоналізм та з нагоди Дня працівників освіти.

Сфера наукових інтересів – прагматика, когнітивна лінгвістика, лінгвокультурологія. Автор 44 наукових праць.

Врочинська Людмила Ігорівна, кандидат педагогічних наук, доцент, декан педагогічного факультету Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

У 1988 році закінчила Кременецьке педагогічне училище за спеціальністю: Дошкільне виховання. У 2009 р захистила кандидатську дисертацію на тему «Виховання гуманної поведінки дітей старшого дошкільного віку у процесі взаємодії дошкільного навчального закладу і сім’ї» за спеціальністю 13.00.08 – дошкільна педагогіка у спеціалізованій вченій раді Д 26.454.01 Інституту проблем виховання НАПН України, м. Київ.

З лютого 2010 р. працює на посаді декана педагогічного факультету, доцента кафедри теорії та методики дошкільної освіти, здійснює керівництво навчальним процесом, виконує обов’язки голови Вченої ради факультету.

Нагороджена грамотами Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка, Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради (2010, 2015 рр.).

Є автором близько 30 наукових і науково-методичних праць.

Кирста Наталія Романівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Випускниця Кременецького педагогічного училища (1988 р.). У 1997 році захистила дисертацію на тему «Методика використання поетичної спадщини Марійки Підгірянки в лексичній роботі з дітьми старшого дошкільного віку».

З 1997  року працює доцентом кафедри теорії та методики дошкільної і корекційної освіти Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Науково-педагогічний стаж – 22 роки.

Онищук Ірина Анатоліївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

Випускниця 1997 року. У спеціалізованій раді Д 26.454.01 Інституту проблем виховання НАПН України у 2012 році захистила кандидатську дисертацію «Розвиток творчого самовираження дошкільників у музичній діяльності» за спеціальністю 13.00.08 – Дошкільна педагогіка. Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 22 грудня 2014 року присвоєно вчене звання доцента кафедри теорії та методики дошкільної освіти.

У науковому доробку понад 40 наукових праць, серед яких Програма розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» у ІІ частинах (у співавторстві) з грифом «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 24.06.2014 р. № 750).

Сфера наукових інтересів доцента Онищук І.А. включає дослідження актуалізації творчості зростаючої особистості, ролі художньо-творчої діяльності в особистісному зростанні дитини, вияву її природного потенціалу та формування цілісної картини світу дошкільників.

Лазарович Надія Богданівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Випускниця 1997 року. У 2004р. захистила кандидатську дисертацію у спеціалізованій Вченій раді Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, зі спеціальності 13.00.01 –  загальна педагогіка та історія педагогіки на тему: «Навчально-виховна робота з обдарованими дітьми 5-6 років у дошкільних навчальних закладах (кінець ХХ – початок ХХІ століття)», (Диплом канд. пед. наук. ДК №041354).

З травня 2013 року працює доцентом кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (Атестат доцента 12ДЦ №042850).

Стаж науково-педагогічної роботи 13 років.

Легін Вікторія Борисівна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

У 2009 р. закінчила Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка та здобула повну вищу освіту за спеціальністю «Дошкільна освіта». У 2014 році завершила дисертаційне дослідженням на тему: «Формування рефлексивних умінь молодших школярів у навчальній діяльності». Приймає активну участь у науково-практичних конференціях, семінарах.

Рожко-Павлишин Тетяна Андріївна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

У 2009 р. закінчила Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інституті ім. Тараса Шевченка за спеціальностями «Дошкільне виховання» (вихователь дітей дошкільного віку) та «Педагогічна освіта» (бакалавр педагогічної освіти, вчитель англійської мови). У 2013 р. успішно захистила кандидатську дисертацію на тему «Формування соціальної компетентності студентів технічних коледжів у процесі гуманітарної підготовки».

Пушкар Світлана Степанівна, кандидат психологічних наук, психотерапевт.

У 2009 р. закінчила Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка та здобула повну вищу освіту за спеціальністю «Дошкільна освіта». 2014 р. – успішний захист дисертації в СВР К 48.125.03 Національного Університету «Острозька Академія» на тему «Психологічні особливості формування ціннісно-смислової сфери майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів».

Веде приватну психологічну практику з 2012 р. (психологічне консультування очно та в режимі Skype, психологічна корекція, індивідуальна та групова психотерапія).

 
Анонси
Галерея
foto 13
foto 13foto 13
На даний момент 814 гостей на сайті