Пошук

ІННОВАЦІЇ У СПІВПРАЦІ

Пройтися маршрутом народження легенд Кременця прагне кожен, хто вперше знайомиться з історичною величчю і дивовижною красою цього мальовничого куточка України. Хоча не тільки гості нашого міста, а й корінні кременчани люблять доторкнутися до світу його героїчної історії та незбагненної енергетики.

Однак особливої уваги заслуговує робота краєзнавчого спрямування з підростаючим поколінням, якій багато уваги приділяє випускниця нашого ЗВО, вихователь старшої групи закладу дошкільної освіти №3 м.Кременця Ольга Криволіс. Нещодавно у рамках активної співпраці ЗДО й академії вона ознайомила своїх вихованців і педагогічний колектив дитячого садочка з унікальними експонатами нашої Етнографічної світлиці, якою опікується кандидат філологічних наук, доцент Ірина Комінярська.

А наступна (і не зовсім традиційна) екскурсія із циклу «Стежками древнього Кременця» пройшла на території історичного корпусу академії (на подвір’ї колишнього Єзуїтського колегіуму). Метою заходу були розвиток пізнавальної активності дітей, зацікавленості історією рідного краю, його архітектурними пам’ятками, легендами, розширення знань дітей про Кременецькі гори, видатних людей Кременеччини, виховання любові та гордості за своє місто, усвідомлення приналежності до культурної спадщини свого народу.

В ході екскурсії Ольга Криволіс використала багатий історичний, художній та дидактичний матеріал: історичні довідки та легенди про знамениту Замкову гору (Бону), Дівочі Скелі, потік Ірва, прислів’я про рідний край, ключі із запитаннями про відомих людей, географічні й архітектурні пам’ятки, а також провела цікаву дидактичну гру.

Почався захід з короткого екскурсу в історію Єзуїтського колегіуму, в якому нині діє Собор Преображення Господнього і з подвір’я котрого відкривається незабутня панорама Замкової гори. Тут діти ознайомилися з походженням назви цієї чудової історико-природної візитки Кременця, послухали і переповіли відомі легенди.

Та кульмінацією екскурсії стала символічна театралізована мандрівка у минуле, під час якої маленькі кременчани мали нагоду побачити «справжню Королеву Бону» (діти, на відміну від дорослих, щасливіші, бо дійсно мають унікальну здатність вірити). А сама Королева, з роллю якої чудово справилася четвертокурсниця спеціальності «Дошкільне виховання» Олена Мельник, підготувала для дітей тематичні запитання-ключі, на які діти з надзвичайним задоволенням давали відповіді, активно пригадували прислів’я про рідний край. На завершення екскурсії вихователь запропонувала дидактичну гру «Ми козацького роду», яка поповнила духовну скарбничку її маленьких вихованців.

За навчально-виховним заходом спостерігали і робили його аналіз 16 працівників ЗДО №3 на чолі з його директором Ольгою Михно та методистом Світланою Верещак.

Екскурсія ще раз показала, що співпраця дошкільного закладу й академії не лише сприяє реалізації теоретичних знань студентів у їх практичній діяльності, а й дає змогу активним вихователям проявити інноваційний підхід до навчально-виховного процесу і насамперед дітям – отримати від нестандартного заходу масу нових цікавих знань і яскравих емоцій.

 
Анонси
Галерея
12
1212
На даний момент 465 гостей на сайті