Пошук

МЕТОДИКА І ПРАКТИКА МИЛОСЕРДЯ

Протягом ІІ семестру студенти 31-СП групи педагогічного факультету спеціальності «Соціальна педагогіка» Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка проходили педагогічну практику на базі Кременецької ЗОШ № 3, де вони спочатку спостерігали за роботою соціального педагога Галини Богданівни Кравчук із дітьми з особливими потребами, а згодом поділилися на групи, за кожною з яких було закріплено по одному вихованцю, – і самостійно поринули у світ нелегкої, але цікавої і вимогливої діяльності соціального педагога.

Спостереження за поведінкою та навчанням, складання резюме з необхідною інформацією про дитячі мрії та уподобання, проведення вправ та рухливих ігор, майстер-класу по виготовленню великодніх писанок у техніці декупаж, постійне емоційне спілкування – все це зблизило майбутніх педагогів та їх маленьких підопічних.

Одним із заключних заходів педагогічної практики став відкритий урок-конференція «Особливим дітям – особлива увага». Організаторами дійства виступили студенти 31-СП групи під керівництвом Катерини Олексіївни Данильчук спільно із соціальним педагогом школи Галиною Богданівною Кравчук. На урок було запрошено директора школи Володимира Васильовича Ковальчука, вчителів-предметників та кандидата педагогічних наук, завідувача кафедри «Педагогіки та психології» КОГПА ім. Тараса Шевченка Любов Михайлівну Кравець.

Урок складався із двох частин: теоретичної та практичної. У практичній частині були присутні фрагменти корекційно-розвивальних занять для дітей із особливими потребами.

Теоретична частина розпочалася із виступу Г. Б. Кравчук «Інклюзивне навчання – вияв толерантності суспільства», після якого присутнім було продемонстровано слайд-шоу «Особливе життя дітей з особливими потребами». Його продовжила староста 31-СП групи Софія Шилюк описом завдань та результатів корекційно-реабілітаційної практики.

Наступним пунктом був огляд специфіки окремих нозологій та особливостей навчально-виховної роботи із дітьми з особливими потребами. Студенти Катерина Атаманчук, Тетяна Назарчук, Аліна Войтович, Ольга Кокарева, Богдана Новак, Іван Хомич, Олена Сорочак, Олег Семенов, Наталія Тимчук і Софія Петручок продемонстрували й охарактеризували презентацію під назвою «Путівник для педагогів та батьків у роботі з дітьми з особливими потребами», яка досить детально розкрила дане питання.


Під час практичної частини були присутні діти з особливими потребами. Розпочала програму вправа-привітання «Відкриємо серце один одному», яку провела Софія Шилюк. Наступною була вправа на актуалізацію знань «Наші емоції», реалізована соціальним педагогом Галиною Богданівною Кравчук. Щоб закріпити знання про емоції, отримані на попередній вправі, студенти Юлія Пітик, Іванна Денисюк та Оксана Савчук провели вправу «Квітка моїх емоцій», у процесі якої діти могли висловити і зобразити наочно все, що  вони зараз відчувають.

Після тривалої пасивної діяльності студент Служинський Орест зарядив усіх позитивною енергетикою, залучивши присутніх до активної вправи-розминки «Ми йдемо полювати на лева».

На цій позитивній ноті студенти продемонстрували відео-звіт із корекційно-реабілітаційної практики, підсумувавши у ньому всі результати роботи за ІІ семестр 2017 – 2018 н. р. у стінах Кременецької ЗОШ № 3.

Студенти вдячні соціальному педагогові Галині Богданівні Кравчук за надані матеріали та інформаційний багаж, за необхідну підтримку і допомогу, тривалу та клопітку працю, котра дає свої продуктивні результати і виховує з наших студентів гідних спеціалістів. Бо кожен із них висловив бажання працювати з дітьми, яким так необхідні їхні знання, увага та милосердя.

 
Анонси
Галерея
foto 3
foto 3foto 3
На даний момент 643 гостей на сайті