Пошук

ЗОЛОТИЙ БЛИСК «СРІБЛА»

Завершився Чемпіонат України з футболу серед вищих закладів освіти. Його організатором виступила Всеукраїнська футбольна асоціація студентів у співпраці з Федерацією футболу України та за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту. Футбольні поєдинки проходили у двох зонах – західній та східній. Футбольний клуб «Кременець – Академія» виступав у західній зоні разом із командами вищих закладів освіти Львова, Тернополя, Чернівців та Ірпіня (Київська область).

Футбольна дружина нашої альма-матер, очолювана тренерами – заслуженим працівником фізичної культури і спорту України Анатолієм Антонюком і старшим викладачем кафедри спортивних ігор і туризму Василем Довгалем – виборола перше місце у своїй групі, що забезпечило їй участь у фінальній стадії Чемпіонату, де на неї чекали команди Київського національного торговельно-економічного університету, Львівського державного університету фізичної культури і Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.

У півфіналі тернополяни поступилися киянам з рахунком 0:2 – і першим фіналістом став київський спортивний клуб «КНТЕУ – Меркурій», який до цього двічі виходив у фінал і обидва рази перемагав. Другий півфінал склали «Кременкець – Академія» і команда Львівського університету фізичної культури «ЛДУФК». Хоча львів’яни і відкрили рахунок, та наші хлопці його зрівняли і вийшли вперед. Це зробив Артем Кривобедрий, оформивши таким чином свій «півфінальний дубль». Ще наприкінці першого тайму Богдан Слоневський реалізував пенальті та закріпив успіх кременчан – 3:1. Однак львів’яни, очевидно, згадали, що вони спортивні фахівці, зібралися з силами і зрівняли рахунок – 3:3. Долю путівки у фінал вирішили післяматчеві пенальті. По 4 удари польових гравців обох команд були бездоганними – 4:4 (7:7). Останній 5-й удар виконували воротарі. Львівський голкіпер схибив, а наш Максим Механів пробив точно, чим встановив загальний рахунок 8:7 і вивів «Кременець – Академію» до фіналу.

Фінальний матч проходив на столичному стадіоні ім. Віктора Баннікова з потужною підтримкою київських уболівальників, в основному студентів КНТЕУ – команди нашого суперника. Гра фіналістів заслуговує найвищої оцінки: напружена, видовищна, з гострими моментами, яскравими протиборствами, з високим емоційним потенціалом, однак коректна, з толерантним ставленням суперників один до одного. Команди (майже по-джентльментськи) обмінялися голами: кияни добилися успіху в першому таймі, наші хлопці – у другому (гол – на рахунку Андрія Понєдєльніка). Отже, в основний час – 1:1.

У післяматчевих пенальті успіх був на стороні киян – і СК «КНТЕУ – Меркурій» став Чемпіоном України з футболу серед команд ВЗО втретє. У нас – друге місце та Срібний Кубок. І це зовсім не применшує успіху кременчан. У півфіналі Чемпіонату «Кременець – Академія» перемогла команду зі Львова, для гравців якої спорт – не хобі, а професія, і тільки у фінальному двобої у рівній  безкомпромісній боротьбі уступила тепер уже триразовому Чемпіонові України. У складі нашої команди – два кращих гравці Чемпіонату із чотирьох номінованих: півзахисник Арсен Кривобедрий і нападник Андрій Понєдєльнік. Для інформації: кращим захисником визнаний львів’янин Олег Матушевський, а голкіпером – киянин Дмитро Міхєєв. Головне те, що футболісти з невеличкого містечка Кременець переконливо довели: для них авторитетом є Його Величність футбол – і ніхто інший та ніщо інше. Бронзові нагороди – у команди «Тернопіль – Педуніверситет», яка у грі за третє місце здолала львівський «ЛДУФК».

Нагороди переможцям Чемпіонату вручав Президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, народний депутат України Іван Крулько. Срібний Кубок і медалі отримали тренери Анатолій Антонюк і Василь Довгаль, капітан команди Костянтин Пікуль, голкіпери Максим Механів і Віталій Марків, захисники Євген Щербатюк, Роман Радочук, Віктор Сайчук, Павло Старушкевич, Владислав Герасимчук, Віталій Ніколайчук, Андрій Іщик, півзахисники Микола Корзун, Арсен Кривобедрий, Олександр Понєдєльнік, Олександр Томич, Богдан Слоневський, Ігор Кохман, Тарас Боделяка та нападники Андрій Понєдєльнік і Дмитро Галадей. За вагомий внесок у розвиток і популяризацію студентського футболу, фізичної культури та спорту в студентському середовищі Почесною Грамотою Всеукраїнської футбольної асоціації студентів нагороджено ректора академії, професора Афанасія Ломаковича.

Студенти і науково-педагогічні працівники альма-матер вшанували нашу футбольну дружину урочистим дійством на стадіоні спортивного комплексу. Віце-Чемпіонів України вітали кандидат наук з фізичного виховання та спорту, декан факультету фізичного виховання і біології, доцент Олександр Бережанський і ректор академії, професор Афанасій Ломакович, який вручив тренерам і спортсменам нагороди від ректорату навчального закладу. Студенти – учасники флешмобу педагогічного коледжу під орудою заслуженого працівника освіти Катерини Єрусалимець – привітали переможців художньо-спортивною композицією. Урочини підготували і провели проректор з виховної роботи, доцент Микола Сиротюк, режисер Василь Скоропляс і його помічники Левко Харамбура й Олександр Ковень, голова Студентського парламенту Тетяна Ботвінко та ведучі програми Валентина Назар і Віталій Бойко.


 
Анонси
Галерея
32
3232
На даний момент 696 гостей на сайті