Пошук

НАША «ГОРЛИЦЯ» – ЗНОВУ В КАРПАТАХ

На початку літа у м. Долина Івано-Франківської області проходив ІІІ Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «Веселковий розмай». Другий раз поспіль на це мистецьке свято був запрошений народний художній ансамбль танцю «Горлиця» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (художній керівник та балетмейстер – член Національної хореографічної спілки України Андрій Медецький; концертмейстер Тетяна Медецька).

Програма фестивалю була надзвичайно насиченою, адже прибуло 22 хореографічних колективи з різних куточків України (Одещина, Київщина, Львівщина, Рівненщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина),  які демонстрували українські регіональні, молдавські, грецькі, іспанські, єврейські танці. В рамках фестивалю, крім  основних виступів,  у   був організований  концерт  для мешканців м. Болехів.

До складу цієї групи «Горлиці» увійшли студенти різних спеціальностей академії та школярі м.Кременця.

Глядачі дуже гарно і бурхливо реагували на хореографічні номери нашого колективу, а після виступів окремі з них підходили, висловлювали своє захоплення яскравими костюмами і цікавилися, де їх виготовили. Нам особливо приємно було вкотре підкреслити, що за сприяння ректора нашої академії, професора Афанасія Ломаковича ми придбали ці костюми у відомій львівській творчій майстерні «Світлячок» (директор Олена Лисякова), працівники якої шиють сценічний одяг для хореографічних колективів усієї України.

Після фестивальної програми господарі дійства запропонували цікаві та пізнавальні екскурсії до Гошівського чоловічого монастиря на Ясній горі, де гості мали можливість помолитися біля Чудотворної Ікони Божої Матері; пройти стежками легендарного Олекси Довбуша і його побратимів на Скелях Довбуша; збагатитись змістовною інформацією у Долинському краєзнавчому музеї Тетяни й Омеляна Антоновичів «Бойківщина» і єдиному в Україні Інтерактивному центрі української природничої спадщини; поринути в історію виникнення та побутування бджолярства на Бойківщині та посмакувати різнотравними карпатськими медами у медоварні «Чорна бджола», а також згадати дитинство в «Алеї казок», здійснити прогулянки на човнах і катамаранах.

Сповнені приємними враженнями, танцюристи «Горлиці» повернулись до рідного міста, залишивши на гостинному Прикарпатті частинку свого серця, і висловили бажання відвідати ще раз ці мальовничі місця.

 
Анонси
Галерея
galery 2
galery 2galery 2
На даний момент 670 гостей на сайті