Пошук

ПЕРЕМОГА У ДРЕВНІХ САЛОНІКАХ

Немає жодного наукового видання з історії античного світу,де б не згадувалося древнє грецьке місто Салоніки, що лежить на мальовничому узбережжі Егейського моря. З ним пов’язані і видатні події далекого минулого, і відомі явища сучасного світу.

Нещодавно тут відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс вокалістів, на який прибули майже півсотні солістів із восьми країн світу (Болгарії, Румунії, Грузії, Словаччини, Вірменії, Таджикистану, України та Греції). Музичний форум був організований Українським концертно-музичним продюсерським центром (м.Одеса) у співпраці з грецькими культурно-мистецькими інституціями і проходив під патронатом Муніципалітету м.Салоніки. Журі Міжнародного фестивалю-конкурсу очолював заслужений артист України, доцент кафедри гри на музичних інструментах і вокально-хорових дисциплін нашої академії Микола Швидків. У цьому вбачаємо визнання рейтингу українського музичного мистецтва у міжнародному культурному просторі та персонального мистецького авторитету наших діячів музичної культури.

Фестиваль-конкурс проходив у трьох номінаціях: естрадної пісні, народного й академічного співу. Гран-прі в першій номінації здобула кременчанка, випускниця нашої академії Наталія Гладин, яка під час навчання та при підготовці до конкурсу працювала під наставництвом Миколи Швидківа. Нині вона керує вокальною студією Кременецького центру народної творчості. Перемогу нашій солістці принесло виконання українських народних пісень в естрадній оранжировці, виконавська майстерність і творча впевненість , сформовані наполегливою працею.

Заслужений артист України Микола Швидків, окрім роботи в журі, дав концерт академічного співу для учасників і гостей фестивалю-конкурсу та мешканців Салонік. У його виконанні прозвучали твори українських композиторів і представників світової музичної класики.

Муніципалітет м.Салоніки й організатори Фестивалю-конкурсу висловили подяку ректору Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка , професору Афанасію Ломаковичу за особистий внесок в організаційне забезпечення розвитку музичного мистецтва, зокрема за сприяння у вирішенні питань підготовки та проведення Міжнародного фестивалю-конкурсу вокалістів.

 
Анонси
Галерея
51
5151
На даний момент 392 гостей на сайті