Пошук

ВЕСНА НА ПОЧАТКУ ОСЕНІ

Початок вересня подарував нам чудове свято з весняним настроєм, по-літньому яскравим сонцем, барвистими квітами на клумбах і в букетах учасників урочистого дійства з нагоди старту 2018 – 2019 навчального року. І, звичайно ж, особливого змісту набуває це свято для тих, хто вперше переступає поріг закладу освіти: загальноосвітньої школи – для першокласників і вищої – для першокурсників.

Цьогоріч до Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка на всі спеціальності та форми навчання подали заяви майже півтори тисячі абітурієнтів, 674 з них стали студентами нашої альма-матер. Близько трьох сотень першокурсників розпочнуть навчання за державним замовленням, 376 – за контрактом. 107 чоловік здобуватимуть диплом молодшого спеціаліста, 333 – бакалавра, 224 – магістра і 4 – доктора філософії.

Привітати юне академічне поповнення прибули викладачі, студенти, батьки, рідні, знайомі та друзі першокурсників, мешканці Кременця. Розпочали свято урочистою ходою колони вчорашніх абітурієнтів – нинішніх повноправних студентів нашої академії. За Прапором академії йшли наймолодші представники гуманітарного факультету (декан – доцент Володимир Мазурок), педагогічного факультету (декан – Людмила Врочинська), факультету фізичного виховання та біології (декан – доцент Олександр Бережанський) і педагогічного коледжу (директор – Оксана Камінська).

З вітальним словом до винуватців і гостей свята звернувся ректор академії, професор Афанасій Ломакович, депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський, голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський, творчі колективі та виконавці, хореографічні колективи академії та міста. Соліст Володимир Дзюма виконав пісню «Прапор України», чоловічий вокальний квартет викладачів у складі Володимира Дзюми, Володимира Іванюка, Петра Клака та Сергія Мегери – Гімн академії, танцювальний колектив «Орієнталь» РБК (керівник – Іванна Запольська) – героїчний танець «Нескорені». Своє пісенне вітання першокурсникам підготувала студентка педагогічного коледжу Яна Кондратюк. Соліст Володимир Поцілуйко присвятив пісню «Біля тополі» пам’яті Героїв АТО, випускникам нашого навчального закладу Дмитрові Напрієнку, Володимиру Чорному і Сергієві Долгих.

Студенти старших курсів вручили своїм юним колегам символічний Студентський квиток і Залікову книжку.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та до Пам’ятної дошки Героям АТО.

Свято підготували Василь Скоропляс, Микола Сиротюк та Олександр Ковень. Вели програму Ірина Бевсюк і Віталій Бойко.

Перші лекції для першокурсників про сьогодення незалежної України, історію та перспективи розвитку нашого навчального закладу провели доктор історичних наук Ірина Скакальська та кандидати історичних наук Володимир Собчук і Галина Сеньківська.

 
Анонси
Галерея
16
1616
На даний момент 641 гостей на сайті